Τρίτη 12 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις στο Αριστοτέλειο

Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις των καθηγητών και εργαζομένων του ΑΠΘ, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο και είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του συμβουλίου διοίκησης, απαιτούν οι Σύλλογοι ΕΣΔΕΠ και Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, αλλά και άλλοι συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χτες από τους εκπροσώπους του ΕΣΔΕΠ και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, καταγγέλθηκε η τρίτη κατά σειρά κλήση σε απολογία εκλεγμένων συνδικαλιστών (συνολικά 8), οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και άσκηση βίας. «Κατηγορίες αβάσιμες και διώξεις που στόχο έχουν να καταλαγιάσουν τις αντιδράσεις, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και τους φοιτητές μπροστά σε μια νέα προσπάθεια υλοποίησης αυτής της πολιτικής», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ν. Νικολάου, γραμματέας του ΕΣΔΕΠ.

«Ο αγώνας ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο είναι αγώνας για την υπεράσπιση των κεκτημένων των εργαζομένων, αλλά και τη διεύρυνσή τους, για να μη βαθύνει κι άλλο και να εξαλειφθεί κάθε πτυχή λειτουργίας του "δημόσιου" πανεπιστημίου με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία», είπε ο Γ. Κουρμούλης, πρόεδρος των Διοικητικών Υπαλλήλων και πρόσθεσε: «Με τη στοχοποίηση αυτού του αγώνα ενοχοποιείται η οργανωμένη και αγωνιστική αντίδραση - διεκδίκηση - δράση. Είναι κρίσιμο σήμερα αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί. Μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και κατά γενική ομολογία, έρχονται καινούργια δεινά και αυτά δεν θα αφορούν μόνο το πανεπιστήμιο. Θα πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι πανέτοιμοι να τα αντιμετωπίσουν.

Οργανώνουμε την πάλη μας, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε πανεπιστήμιο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς επιχειρηματική δράση, ταγμένο στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για μόρφωση και έρευνα».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ Γ. Κρεστενίτης και παρουσίασε τα ψηφίσματα συμπαράστασης που έχουν εκδοθεί από φορείς, επίσης μίλησε ο πρόεδρος του ΕΣΔΕΠ Θεσσαλίας Τ. Πολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αντίστοιχες διώξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Κρήτης και Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ