Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στη σκιά της κόντρας ΣΕΓΑΣ - ΕΣΚΑΝ

Κινδυνεύοντας να μείνει χωρίς ελέγχους ντόπινγκ εξαιτίας της αποχής των ελεγκτών του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ), οι οποίοι αντιδρούν στη μη καταβολή δεδουλευμένων τους εδώ και τρία χρόνια από την Ομοσπονδία Στίβου, διεξάγεται σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών και το αντίστοιχο των Νέων.

Οσον αφορά στο συγκεκριμένο ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωση εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του και κάνει λόγο για εκβιασμό από το ΕΣΚΑΝ αφού όπως τονίζει μόλις χτες το αντιντόπινγκ κέντρο ενημέρωσε την Ομοσπονδία για το γεγονός ότι δε θα παραβρεθούν ελεγκτές. Οπως τονίζεται από πλευράς ΣΕΓΑΣ η Ομοσπονδία από τις 6 Ιούνη με έγγραφό της ζήτησε την παρουσία ελεγκτών στο πρωτάθλημα, και μόλις χτες έλαβε επιστολή, στην οποία αναφέρεται πως οι ελεγκτές δεν είναι δυνατό να βρεθούν στο ΟΑΚΑ, λόγω οφειλών από την περίοδο 2009 - 2010.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, την περίοδο αυτή τα κόστη των ελέγχων επιβάρυναν τη ΓΓΑ και όχι τις Ομοσπονδίες. Ωστόσο, με ανακοίνωση - απάντηση ο ΣΕΓΑΣ διευκρινίζει ότι θα καταβάλει - «υποκύπτοντας στον εκβιασμό» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά - την επόμενη βδομάδα τα οφειλόμενα και κάλεσε τους ελεγκτές να δώσουν το «παρών».

Στα αγωνιστικά ζητήματα η φετινή διοργάνωση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για όσους αθλητές δεν έχουν πιάσει ακόμα τα όρια για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι καθώς και ένα καλό τεστ για όσους έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με τη λίστα των συμμετοχών το «παρών» αναμένεται να δώσουν τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου με τα άλματα και τις ρίψεις να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

  • Το σημερινό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 12 μ. με τα προκριματικά ενώ το απογευματινό με τους τελικούς θα διεξαχθεί από 17.30 έως 21.30.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ