Παρασκευή 15 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ
Τελικός... για πρόκριση

Νίκη και συνέχιση της παρουσίας της στη διοργάνωση, ήττα ή ισοπαλία και αντίο Euro 2012. Τόσο «απλά» και ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για την Εθνική ομάδα, αύριο (21.45, ΕΤ1), στην 3η αγωνιστική του Α' ομίλου. Οι «γαλανόλευκοι» αντιμετωπίζουν την - πρωτοπόρο - Ρωσία, έχοντας (όπως δηλώνουν) κατανοήσει πλήρως τα δεδομένα.

«Είναι ξεκάθαρα ένας τελικός για μας, αλλά και για τη Ρωσία. Απλώς εμείς θέλουμε μόνο ένα αποτέλεσμα, τη νίκη, ενώ οι αντίπαλοι παίζουν για δύο αποτελέσματα. Ας το πιστέψουμε όλοι και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα κερδίσουμε και θα περάσουμε», δήλωσε ο Σάντος. «Στα δύσκολα μπορούμε. Το δείξαμε στα προκριματικά με την Κροατία, γιατί όχι και τώρα;», είπε ο Γ. Φωτάκης.

Συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, «κάποιες αλλαγές θα γίνουν, κυρίως με γνώμονα να φρεσκαριστεί η ομάδα, ώστε να εμφανίσει τα στοιχεία που θέλουμε, την ταχύτητα σκέψης και την πίεση. Σε σχέση με τις ανάγκες του παιχνιδιού θα κάνω κάποιες κινήσεις», δήλωσε ο Σάντος.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι, παρά το γεγονός πως βολεύονται και με την ισοπαλία, δε θα παίξουν για το Χ. «Το Σάββατο θα πρέπει να κάνουμε απέναντι στην Ελλάδα το δικό μας παιχνίδι, να πετύχουμε γκολ και να ξεχάσουμε ότι και η ισοπαλία μάς δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση», ανέφερε ο τερματοφύλακας Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ.

Χαρακτήρας τελικού υπάρχει και στην έτερη αναμέτρηση του ομίλου, όπου η Πολωνία αντιμετωπίζει την Τσεχία (21.45, ΝΕΤ). Αμφότερες αναζητούν τη νίκη, ώστε όποια την πάρει να βρεθεί σίγουρα στους «8». Η Τσεχία θα προκριθεί και με ισοπαλία, μόνο όμως αν δεν κερδίσει η Ελλάδα.

Διότι Χ δικό της και νίκη των «γαλανόλευκων» θα δημιουργήσει τριπλή ισοβαθμία, στην πρώτη θέση του ομίλου. Στην περίπτωση αυτή θα προκριθεί (ως πρώτη) η Ελλάδα και (ως δεύτερη) η Ρωσία. Η Τσεχία θα αποκλειστεί λόγω χειρότερου συντελεστή τερμάτων. Η βαθμολογία του Α' ομίλου είναι: Ρωσία 4 (5-2), Τσεχία 3 (3-5), Πολωνία 2 (2-2), Ελλάδα 1 (2-3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ