Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Με μικροπροβλήματα κύλησε η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα. Αρκετοί δικαστικοί αντιπρόσωποι άργησαν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα, ενώ πολλά εκλογικά τμήματα (κύρια στην Πάτρα) λειτουργούσαν με ελάχιστα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Τρία σημαντικά περιστατικά σημειώθηκαν σε Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ενας 22χρονος με μία καραμπίνα στο χέρι σκόρπισε τον πανικό έξω από εκλογικό Τμήμα της περιοχής Λαγανά Ζακύνθου. Ο νεαρός, στις 10.30 το πρωί, πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και αμέσως τράπηκε σε φυγή. Η αστυνομία τον καταζητά.

Στη Θεσσαλονίκη, πατέρας και γιος, πήγαν το πρωί σε εκλογικό Τμήμα στην Αγίων Πάντων και αποφασισμένοι να προκαλέσουν επεισόδιο, απαίτησαν να μπουν μαζί στο παραβάν για να ψηφίσουν. Η δικαστικός αντιπρόσωπος δεν το επέτρεψε και αυτοί προξένησαν φθορές στην κάλπη, η οποία αντικαταστάθηκε και συνεχίστηκε κανονικά η εκλογική διαδικασία. Πατέρας και γιος συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σήμερα θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Στο 41ο εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών, στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη, η δικαστική αντιπρόσωπος έγραφε πάνω στο λευκό φάκελο, που οι ψηφοφόροι ρίχνουν στην κάλπη, τον αύξοντα αριθμό όποιου προσερχόταν να ψηφίσει. Ψηφοφόρος κατήγγειλε ότι αυτό συνιστά φακέλωμα των ψηφοφόρων και κατέθεσε ένσταση που δεν έγινε δεκτή, καθώς η δικαστική αντιπρόσωπος φέρεται να επεσήμανε πως η κίνησή της δεν επηρεάζει τη διαδικασία. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ψηφίσει περίπου οι μισοί από τους 390 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Επίσης, στις 6.30 το απόγευμα, μπήκε στο 18ο Εκλογικό Τμήμα που βρίσκεται επί της οδού Ιουστινιανού 30 στη Νεάπολη Εξαρχείων, μία ομάδα περίπου 10 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες. Οι άγνωστοι, με βαριοπούλες και ξύλα χτύπησαν τους δύο αστυνομικούς που φρουρούσαν το τμήμα, τραυματίζοντάς τους ελαφρά. Στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό στην κάλπη και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Στην Κομοτηνή, τέλος, ιδιαίτερα έντονη (πολυάριθμη) ήταν η παρουσία της αστυνομίας στα εκλογικά τμήματα, γεγονός που κατήγγειλαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ