Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΓΜΕΜ
Προς υλοποίηση οκτώ ερευνητικά έργα

Οκτώ ερευνητικά έργα με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2015 και χρηματοδότηση από διάφορα Επιχειρησιακά Προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 18,8 εκατ. ευρώ, ξεκινά το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ).

Πρόκειται για τα εξής: «Ερευνα και αξιολόγηση επιλεγμένων μη ενεργειακών ορυκτών πρώτων υλών της χώρας, με στόχο τη βιώσιμη λειτουργία της εξορυκτικής βιομηχανίας». «Αποτίμηση γεωθερμικού ενεργειακού δυναμικού σε επιλεγμένες περιοχές για περιορισμό της ενεργειακής εξάρτησης και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δυναμικού θερμομεταλλικών υδάτων και ιαματικών φυσικών πόρων». «Γεωλογική πολυθεματική χαρτογράφηση σε στρατηγικές και επιχειρησιακές κλίμακες για επιλογές αναπτυξιακών, περιβαλλοντικών και πολιτιστικών στόχων». «Υποθαλάσσιες γεωλογικές και κοιτασματολογικές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μεταξύ των περιοχών Χαλκιδικής και Καβάλας, και στην καλδέρα της Σαντορίνης». «Ανάπτυξη χαρτογραφικών υπηρεσιών - ελεύθερα γεωδεδομένα ΙΓΜΕΜ». «Εθνικό δίκτυο παρακολούθησης υπόγειων νερών».

Τα δύο τελευταία έργα, προϋπολογισμού 4,7 εκατ. ευρώ είναι υπό ένταξη και αφορούν την αποτύπωση σε χάρτη των γεωλογικών καταστροφικών φαινομένων, για να γίνει εκτίμηση επικινδυνότητας και να προταθούν μέτρα, καθώς και την εκτίμηση της περιβαλλοντικής επικινδυνότητας από φυσική και ανθρωπογενή ρύπανση εδαφών, νερών, εγκαταλειμμένων μεταλλείων - λατομείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ