Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Προαναγγελία σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης

Στην Αθήνα τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών. Το «πράσινο φως» στο «διάδοχο» κυβερνητικό σχήμα

Η «επαναξιολόγηση» του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής», η εξειδίκευση των συμφωνημένων αντιλαϊκών πακέτων με τα πρόσθετα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, ταυτόχρονα με τις τρανταχτές «αποκλίσεις» στην εκτέλεση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων ανάμεσα στη «νέα» κυβέρνηση με τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών (ΕΕ-ΔΝΤ-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).

Το «πράσινο φως» δόθηκε, το βράδυ των εκλογών, από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (συμβούλιο Γιούρογκρουπ). Η όποια λεγόμενη «αναδιαπραγμάτευση» είναι άρρηκτα δεμένη με τις σαρωτικές διαρθρωτικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στην «αγορά εργασίας», στο δημόσιο τομέα και τις μαζικές απολύσεις, στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων με αιχμή στον κλάδο της ενέργειας, σε πολιτικές που αφορούν το «επιχειρηματικό περιβάλλον» δηλαδή για την εκχώρηση νέων προκλητικών ενισχύσεων και ελαφρύνσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στα μονοπώλια.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση από το υπουργείο Οικονομικών :

  • Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αφορά στην αποδοτικότητα των φορολογικών μέτρων που ήδη πάρθηκαν, στους φορολογικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν, στο κατά πόσο πραγματώθηκαν οι στόχοι τους για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία. Μοναδικό ζητούμενο είναι ο βαθμός κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής, τα πρόσθετα μέτρα που θα πάρουν για τις εμφανιζόμενες αντιλαϊκές «αστοχίες» τους για το 2012.
  • Ο περιορισμός και η «συγκράτηση» των κρατικών δαπανών πρώτα και κύρια στον τομέα της Υγείας και στα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Η πρώτη «αποτίμηση» του τελευταίου αντεργατικού πακέτου (μείωση κατώτατου μισθού, μετενέργεια, πάγωμα μισθών και μισθολογικών ωριμάνσεων, κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ).
  • Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου πριν αυτό κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή. Το νέο αντιλαϊκό τερατούργημα, προβλέπει την απογείωση των αντιλαϊκών φόρων και αποτελεί βασικό πυλώνα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια.
  • «Αξιολόγηση» της εξέλιξης των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», όπως για το «άνοιγμα» των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων».
  • Οι προτεραιότητες του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων αφορούν τη συμμετοχή του κράτους στις εταιρείες ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ. Επίσης λιμενικές υποδομές, αεροδρόμια και οδικούς άξονες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ