Τρίτη 19 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρωτοβουλία - κάλεσμα σε σύσκεψη των σωματείων

Τη Δευτέρα 25/6, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 25/6, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καλεί τα σωματεία του κλάδου το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) με στόχο το σχεδιασμό της οργάνωσης των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οπως αναφέρεται και στο σχετικό κάλεσμα, ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής δέχεται ολομέτωπη επίθεση. Οι εργαζόμενοι βιώνουν ήδη έναν εργασιακό μεσαίωνα. Οι εργοδότες του κλάδου εφαρμόζουν έναν έναν όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Μειώσεις μισθών, απολύσεις, ελαστικές μορφές εργασίας, μη υπογραφή και ανανέωση επιχειρησιακών συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία και ο κατάλογος συνεχίζεται... Η επίθεση που εξελίσσεται δεν αφήνει κανέναν εργαζόμενο ανεπηρέαστο, σε καμιά επιχείρηση.

«Οι εργαζόμενοι της "Phone marketing" - υπογραμμίζει το ΣΕΤΗΠ - έχουν δείξει το δρόμο που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε. Στέκονται αλύγιστοι σχεδόν 3 μήνες (σήμερα συμπληρώνουν 90 μέρες απεργίας) μπροστά στην απόφαση της εργοδοσίας να τους πετάξει στη φτώχεια και την ανέχεια, με δουλειά μιας ημέρας την εβδομάδα. Ο αγώνας τους, οι καθημερινές μάχες που δίνουν οι συνάδελφοί μας, πρέπει να γίνουν φάρος, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους εργαζομένους».

Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Εχουμε υποχρέωση, σαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη επίθεση να δώσουμε κοινή απάντηση:

  • Να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι εφαρμοστικοί νόμοι, για κατάργηση ΣΣΕ, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, μείωση μισθών.
  • Υπογραφή ΣΣΕ που θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, παλαιούς και νέους. Καμία απόλυση. Καμία μείωση μισθών.
  • Υπεράσπιση της πλήρους και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Απόκρουση της εκ περιτροπής εργασίας, της μερικής και ελαστικής απασχόλησης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ