Παρασκευή 22 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
Εκρηκτικά σε πυρηνικό σταθμό

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.--

Εκρηκτικά εντοπίστηκαν την Τετάρτη σε φορτηγό στον περίβολο του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Σουηδίας, στο Ρίνγκαλς, κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας. Μετά τον εντοπισμό του εκρηκτικού υλικού, ενισχύθηκε η ασφάλεια στους τρεις πυρηνικούς σταθμούς της χώρας κατά μία βαθμίδα, στο δεύτερο επίπεδο, προληπτικά και «μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες», ανακοινώθηκε από την αρμόδια σουηδική αρχή για την πυρηνική ασφάλεια (SMM).

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ερευνά την υπόθεση, η οποία μπορεί να αφορά σε πράξη σαμποτάζ. Πάντως ειδικοί στα εκρηκτικά, που διεξήγαγαν έρευνες στο πυρηνικό εργοστάσιο, δεν εντόπισαν κανένα άλλο ύποπτο αντικείμενο, ούτε πυροκροτητή και σημείωσαν πως δεν υπήρχε κίνδυνος έκρηξης.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο, που διαθέτει τέσσερις αντιδραστήρες, παράγει σχεδόν το 20% του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται στη χώρα και ελέγχεται σε ποσοστό 70,4% από το δημόσιο σουηδικό όμιλο «Vattenfall» που το διαχειρίζεται και κατά 29,6% από το γερμανικό ενεργειακό όμιλο «ΕΟΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ