Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Σκορπάει αυταπάτες και για τη νέα κυβέρνηση

Αναμένει τις πράξεις της για να κρίνει αν θα ασκήσει αντιλαϊκή πολιτική

Δείγματα «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης πασχίζει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δυσκολέψει το έργο της συγκυβέρνησης. Χτες, σε σχόλιο που εξέδωσε για το νέο κυβερνητικό σχήμα, αρκέστηκε σε αντιδεξιούς αφορισμούς και κρύβοντας το στρατηγικό χαρακτήρα και αυτής της κυβέρνησης, την κατήγγειλε ότι «ξέχασε αμέσως τις όποιες εξαγγελίες για επαναδιαπραγμάτευση και μικρό και ευέλικτο υπουργικό σχήμα».

Εκτίμησε ακόμα ότι πρόκειται για κυβέρνηση «χωρίς πνοή», με υπουργούς «χαμηλών προσδοκιών» και με «έλλειμμα εκπροσώπησης γυναικών, γεγονός που αποτελεί οπισθοδρόμηση για μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα».

Προτρέποντας το λαό να δώσει περίοδο χάριτος στη συγκυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε χτες στο ρ/σ «Flash» ότι «όπως όλες οι κυβερνήσεις έτσι κι αυτή θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Με το κριτήριο της πράξης κι όχι των λόγων». Ο ίδιος, καλλιεργώντας φρούδες προσδοκίες στο λαό, πρόσθεσε ότι «εμείς δεν επιδιώκουμε να κερδίσουμε κομματικούς πόντους πάνω στην περαιτέρω οπισθοχώρηση της χώρας και την καταστροφή της κοινωνίας και του παραγωγικού ιστού της οικονομίας. Το ζητούμενο είναι να γίνουν και πέντε πράγματα. Αν αυτά γίνουν και είναι θετικά και υπάρχουν και στο πρόγραμμα μας, δε θα διστάσουμε να τα στηρίξουμε».

Διεμήνυσε πάντως στη συγκυβέρνηση ότι με την έλευση της τρόικας θα «αναμετρηθεί το ύψος του πήχη αναδιαπραγμάτευσης που θέτει (...) με τα περιθώρια των πραγματικών αλλαγών που υπάρχουν» και επανέλαβε πως η κυβέρνηση «θα μπορούσε να αξιοποιήσει σαν διαπραγματευτικό ατού και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, με κλιμακούμενους ρυθμούς ζυμώνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η μονιμοποίηση της τεχνητής -χάριν του μπόνους του εκλογικού νόμου- μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα. Το ζήτημα απασχολεί ήδη τα όργανα του σχήματος και των συνιστωσών και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΣΥΝ και του Πανελλαδικού Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ