Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Προς δυναμικές διεκδικήσεις για τη μεταφορά μαθητών

Μπροστά τους έχουν ήδη το πρόβλημα μεταφοράς τους από και προς το σχολείο μαθητές στην Κεφαλονιά καθώς, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ο Δήμος, υλοποιώντας Κοινή Υπουργική Απόφαση του περασμένου Αυγούστου, ζητά να δηλωθούν οι αποστάσεις του τόπου διαμονής των μαθητών από τα σχολεία που φοιτούν, ώστε να καθοριστεί ποιοι μαθητές θα μεταφέρονται και ποιοι όχι. Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση προβλέπει ότι «οι δήμοι υποχρεούνται να μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων σχολείων οι οποίοι κατοικούν από την έδρα του σχολείου τους σε απόσταση μεγαλύτερη από την οριζόμενη ως εξής: α) 1.200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης β) 2.500 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων γ) 4.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ». Για τους υπόλοιπους μαθητές, προβλέπεται να... αυτοσχεδιάσουν αν θέλουν να πάνε στο σχολείο.

Η ΕΛΜΕ προειδοποιεί ότι μια σειρά μαθητές, ειδικά των περιφερειακών σχολείων και των ΕΠΑΛ έχουν μεγάλο πρόβλημα τονίζοντας ότι «το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας και της "αποκέντρωσης" αρμοδιοτήτων στους Δήμους. Μιας αρμοδιότητας που επιβάλλεται να είναι κρατική και να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης», όπως επισημαίνει.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ διοργάνωσε χτες σύσκεψη για το ζήτημα, καλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους. Παράλληλα προτείνει να γίνει - ως πρώτο βήμα - μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιούνη στην Κεφαλονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ