Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ανακοίνωσε διακοπή της σίτισης των φοιτητών

Tη διακοπή της σίτισης των φοιτητών, λόγω «εξάντλησης της διαθέσιμης πίστωσης», ανακοίνωσε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με έγγραφο που έστειλε χτες στο υπουργείο Παιδείας και ζητά την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης 550.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών σίτισης. Συγκεκριμένα ενημερώνει ότι «λόγω εξάντλησης της διαθέσιμης πίστωσης για τη σίτιση των φοιτητών και με δεδομένο ότι έχει περικοπεί ο αντίστοιχος προϋπολογισμός για τη σίτιση των φοιτητών του ιδρύματος, αδυνατεί πλέον να καλύψει τις ανάγκες αυτές, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή σιτηρεσίου στους φοιτητές».

Επίσης αναφέρει ότι παρά την επιβολή εισοδηματικού κριτηρίου 15.000 ευρώ για το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα για τους δικαιούχους σίτισης, εξαιτίας και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ο αριθμός των αιτουμένων σίτισης φοιτητών, βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.

Η διοίκηση του ΤΕΙ ζήτησε την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 550.000 ευρώ, και σημειώνει πως «...η έγκριση αυτού του ποσού θεωρείται ιδιαίτερα απαραίτητη, λαμβάνοντας υπόψη ότι από το ίδρυμά μας, αφαιρέθηκε με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος σε εφαρμογή του PSI, ποσό ύψους 7.800.000 ευρώ από τα διαθέσιμά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ