Τετάρτη 27 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΒ
Να επιταχυνθούν οι «μεταρρυθμίσεις»

Μήνυμα απαρέγκλιτης υλοποίησης της σκληρής μνημονιακής πολιτικής έστειλαν οι Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες από τις Βρυξέλλες, λίγο πριν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος συναντηθεί με σημαίνοντα στελέχη της ΕΕ, για να τους πει ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ του ευρώ και της ΕΕ, οπότε -προφανώς- συναινούν και στην πολιτική της. Υποστήριξε μάλιστα ότι τα προβλήματα της λιτότητας και της ύφεσης οφείλονται αποκλειστικά στη «μικροδιαχείριση της οικονομίας» από τα «πελατειακά κόμματα». Η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΕΒ σε συνέντευξη Τύπου, ξεπέρασε τα όρια της πρόκλησης, ιδίως όταν σημείωσε ότι «στην Ελλάδα το άσωτο κράτος παρέσυρε την ιδιωτική οικονομία σε ανεξέλεγκτη περιδίνηση, παγιδεύοντας τη χώρα σε διαρκή ύφεση». Πρόκειται για την ίδια ιδιωτική οικονομία που «χόρευε» στο σκοπό του παρασιτικού μεγάλου κεφαλαίου των υψηλών ρυθμών «ανάπτυξης» και της παραγωγικής σαπουνόφουσκας...

Στο «διά ταύτα», οι μεγαλοεπιχειρηματίες ζητούν από τη νέα κυβέρνηση: «ουσιαστική πρόοδο στη δημιουργία περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα, συντονισμένη προσπάθεια να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί της αποταμίευσης και των επενδύσεων, καθώς και αποφασιστικότητα στον περιορισμό του κρατικού παρεμβατισμού και του μεγέθους του δημόσιου τομέα. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και πρέπει να συντελεσθεί το ταχύτερο δυνατόν».

Σε επίπεδο ΕΕ, συντονίζοντας τα βήματά τους με αυτά του ευρωπαϊκού τους φορέα «Business Europe», ζητούν, ως προϋπόθεση για την «ανταπόκριση» της ...επιχειρηματικής κοινότητας: «ενιαίο σπρεντ, ενιαίο επιτόκιο και μία κεντρική τράπεζα - στο ρόλο του δανειστή ύστατης ανάγκης και του εγγυητή των καταθέσεων».

Ο Δ. Δασκαλόπουλος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει «αποφασιστικά τις δομικές μεταρρυθμίσεις», ενώ εκτίμησε ότι αν «η Ελλάδα καταρρεύσει, η υπόλοιπη Ευρώπη δε θα μείνει στο απυρόβλητο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ