Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Στους 110 οι νεκροί από τις πλημμύρες

NTAKA.--

Στους 110 νεκρούς αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Μπαγκλαντές, που έπληξαν κυρίως τις πόλεις Τσιταγκόνγκ, Κοξ Μπαζάρ και Μπανταραμπάν. Οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες κατολισθήσεις, προκαλώντας ζημιές στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο στο Τσιταγκόνγκ. Οι βροχές των τελευταίων ημερών χαρακτηρίζονται ως οι χειρότεροι μουσώνες των τελευταίων ετών, έχοντας αφανίσει ολόκληρα χωριά, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που καλύφθηκαν από λάσπη.

Ο στρατός και συνεργεία των τοπικών αρχών του Μπαγκλαντές χτες ξεκίνησαν να μοιράζουν είδη πρώτης ανάγκης ενώ ανακοινώθηκε ότι σταμάτησαν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους, που δεν έχουν βρεθεί, όπως υποστηρίζεται.

Η κυβέρνηση παρά το ότι τα τελευταία χρόνια οι πλημμύρες έχουν αποδειχθεί φονικές για τη συγκεκριμένη περιοχή, δεν έχει προχωρήσει στη λήψη κανενός μέτρου, όσον αφορά την αστική ανάπτυξη περιοχών που κινδυνεύουν από φυσικές καταστροφές, επιτρέποντας την άναρχη δόμηση χωρίς κανένα κανόνα. Μετά και τις τελευταίες πλημμύρες οι αρχές του Μπαγκλαντές, υποσχέθηκαν «καλύτερο έλεγχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ