Παρασκευή 29 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ - ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγρια καταστολή

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μια φορά το κέντρο της χιλιανής πρωτεύουσας Σαντιάγο καθώς η αστυνομία και ειδικά οι καραμπινιέροι επιτέθηκαν με εξαιρετική βιαιότητα στη συγκέντρωση μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού στην πλατεία Ιτάλια. Η συγκέντρωση γινόταν χτες με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το ξέσπασμα της φοιτητικού κινήματος με αίτημα «δημόσια και ποιοτική Παιδεία».

Ο στόχος της καταστολής στην έναρξη της συγκέντρωσης ήταν προφανής: να αποτραπεί η πορεία της προς το προεδρικό μέγαρο και να διαλυθεί εν τη γενέσει της. Για το λόγο αυτό μάλιστα επιτέθηκαν με δακρυγόνα και κανόνια νερού.

Οι χτεσινές διαδηλώσεις ήταν οι πρώτες σε εθνικό επίπεδο που διοργανώθηκαν από κοινού από τον Εθνικό Συντονισμό των μαθητών Λυκείου, τη Συντονιστική Συνέλευση των μαθητών του Λυκείου (ACES) και την Confech (Συνομοσπονδία των Χιλιανών φοιτητών), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ενάντια στην «εμπορευματοποίηση της Παιδείας» και μέχρι τη δικαίωση του αιτήματος για «δημόσια και ποιοτική Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ