Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ισόπαλο 19-19 έληξε τελικά το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Δούκα και του Πανελληνίου στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α1 χάντμπολ ανδρών. Οι γηπεδούχοι αν και ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι πρωταθλητές είχαν το σθένος και ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό το σκορ, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια.

Από την άλλη, οι έτεροι... οδηγοί της κούρσας του πρωταθλήματος, Κιλκίς και Φίλιππος πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στους Σχ. Ξυνή (34-27) και Αρχέλαο (24-22), παραμένοντας πρώτοι στη βαθμολογία. Τέλος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Αθηναϊκού με 28-25, ο ΒΑΟ πήρε μεγάλη νίκη επί των Βριλησσίων με 35-28, ενώ ο Ιωνικός πέρασε εύκολα από το Μετς επικρατώντας του ΣΑΚΑ με 24-20.

ΠΟΛΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 18ης αγωνιστικής στην Α1 του πόλο, αφού επικράτησε της Βουλιαγμένης με 10-7 και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ρίχνοντας τους «μπέμπηδες» στην τρίτη. Και αυτό γιατί οι «πράσινοι» υπερκάλυψαν τη διαφορά των 2 γκολ που είχαν χάσει στο πρώτο παιχνίδι, διατηρώντας το αήττητο στο ΟΑΚΑ, έχοντας για μια ακόμη φορά (όπως και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό) πολύ καλή άμυνα και σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα Αντρέα Καραμπέτσο. Κατά τα αλλά, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από τα Χανιά, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 17-11 και εκμεταλλευόμενος πλήρως την ήττα της Βουλιαγμένης αυξάνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία. Σπουδαία νίκη πέτυχε και η Γλυφάδα στην Πάτρα με 11-7, ενώ ο Εθνικός δε δυσκολεύτηκε να περάσει νικηφόρα από τη Χίο με 15-7. Τέλος, γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Αρης Νικαίας και Χαλκίδα, που αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 13-13. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 33, Παναθηναϊκός 29, Βουλιαγμένη 29, Εθνικός 27, Γλυφάδα 24, Χανιά 18, Πάτρα 13, Αρης Θ. 10, ΠΑΟΚ 9, Αρης Νικ. 6, Χαλκίδα 5.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Το ντέρμπι των πρωτοπόρων του 4ου ομίλου μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λιντς (21.45 ΜΕΓΚΑ) είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι στη σημερινό «πρώτο πιάτο» της 5ης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τα πάντα έχουν κριθεί, αφού τόσο οι Ισπανοί όσο και οι Αγγλοι έχουν πάρει τα δυο εισιτήρια για τα προημιτελικά. Η μάχη όμως για την πρώτη θέση αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Στον άλλο αγώνα θα κοντραριστούν η Λάτσιο με την Αντερλεχτ. Το βαθμό που χρειάζεται προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση θέλει να πάρει στη Γαλλία η Μπάγερν Μονάχου κόντρα στη Λιόν. Στο άλλο παιχνίδι αγωνίζονται η Αρσεναλ με τη Σπάρτακ Μόσχας.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

Τραγική ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 στην πίστα της Μελβούρνης. Μια σύγκρουση μεταξύ του Ραλφ Σουμάχερ και του Ζακ Βιλνέβ ήταν η αιτία ώστε ένα κομμάτι από τα μονοθέσια να κτυπήσει έναν κριτή που βρισκόταν κοντά στο σημείο και να στοιχίσει το θάνατό του λίγη ώρα αργότερα. Ο Γάλλος φάνηκε πολύ τυχερός, καθώς η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να εκτοξευτεί πάνω από τα προστατευτικά κάγκελα, ενώ τα κομμάτια του τραυμάτισαν 11 θεατές.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μίκαελ Σουμάχερ με Φεράρι ήταν ο μεγάλος νικητής, με τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ να τερματίζει πίσω του, ενώ τρίτος ήταν ο έτερος οδηγός της Φεράρι, Ρούμπενς Μπαριτσέλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ