Σάββατο 30 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Εντονο ενδιαφέρον

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει από ελληνικής πλευράς το σημερινό πρόγραμμα της τέταρτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Ελσίνκι.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη θα πάρουν μέρος στον τελικό του επί κοντώ. Η πρώτη με ατομικό ρεκόρ 4,71 μ. από πέρυσι και φετινό 4,60 μ., δείχνει έτοιμη για κάτι παραπάνω,

Η νεαρή Κατερίνα Στεφανίδη βελτίωσε φέτος το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 4,51 μ., ενώ και στον προκριματικό έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Στον τελικό του τριπλούν θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Τσιάμης. Ο αθλητής έχει προσγειωθεί φέτος στα 16,75 μ., επίδοση που αν βελτιώσει αναμένεται να πάρει μια θέση ψηλά στην κατάταξη.

Στον προκριματικό του επί κοντώ θα πάρει μέρος ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο έμπειρος επικοντιστής, ένας από τους κορυφαίος της Ευρώπης έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,65 μ., ωστόσο είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Το όριο για συμμετοχή στον τελικό έχει οριστεί σε 5,60 μέτρα. Το ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ του αθλητή είναι 5,75 μ. και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έδειξε ότι είναι σε θέση να το βελτιώσει.

Στην τρίτη προκριματική σειρά των 110 μ. εμπ. θα πάρει μέρος ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με 13.41 από φέτος θα κυνηγήσει να βρεθεί στις τέσσερις πρώτες θέσεις, προκειμένου να προκριθεί απευθείας στον ημιτελικό, έργο θεωρητικά εφικτό δεδομένου ότι έχει την τρίτη επίδοση της σειράς του.

Κατά τα άλλα αποκλείστηκαν από τον τελικό του μήκους οι Δημήτρης Διαμαντάρας και Γιώργος Τσάκωνας. Στον προκριματικό του αγωνίσματος, ο Διαμαντάρας είχε καλύτερο άλμα στα 7,81 μ. και έμεινε στην 14η θέση, ενώ ο Τσάκωνας με 7.64 ήταν 25ος στη γενική κατάταξη.

Εκτός τελικού στην δισκοβολία έμεινε ο Γιώργος Τρέμος, αφού με καλύτερη βολή στα 50.64μ έμεινε στην 14η θέση του 1ου προκριματικού ομίλου που συμμετείχε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ