Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
Επιβάλλει υπέρογκα τροφεία στους γονείς

Τον Απρίλη του 2012, σε κινητοποίηση που είχε διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ και άλλοι φορείς του αναπηρικού κινήματος, είχαν προειδοποιήσει τους γονείς της «Θεοτόκου» για την επικείμενη επιβολή τροφείων
Τον Απρίλη του 2012, σε κινητοποίηση που είχε διοργανώνει η ΣΕΑΑΝ και άλλοι φορείς του αναπηρικού κινήματος, είχαν προειδοποιήσει τους γονείς της «Θεοτόκου» για την επικείμενη επιβολή τροφείων
Να πληρώσουν από την τσέπη τους την απουσία κρατικής Ειδικής Αγωγής καλούνται οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, οι γονείς περίπου 400 παιδιών με νοητική στέρηση που φοιτούν στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Η Θεοτόκος» καλούνται με επιστολή της Διοίκησης του Ιδρύματος (14 Ιούνη 2012) να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και την ερχόμενη χρονιά να πληρώνουν 250 ευρώ μηνιαίως.

Το πρόσχημα της Διοίκησης είναι η οικονομική κρίση και το γεγονός της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2006, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα, είχε επιχειρήσει να επιβάλει τροφεία στους γονείς και χάρη στην άμεση παρέμβαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του ταξικού αναπηρικού κινήματος η απόφαση είχε ακυρωθεί. Σήμερα η Διοίκηση λέει στους γονείς - που πολλοί απ' αυτούς αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα - ότι αν δεν πληρώσουν «θα εξαναγκαστούμε να οδηγηθούμε σε "μείωση" της λειτουργίας του φορέα».

«Η Θεοτόκος» όπως και όλα τα ιδρύματα, μονάδες, κέντρα ειδικής αγωγής είναι ΝΠΙΔ, των οποίων οι διοικήσεις - όπως φαίνεται - προσανατολίζονται στην επιβολή τροφείων, ενώ ήδη έχουν προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων. Οι γονείς και οι εργαζόμενοι σε αυτά είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν την άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο. Είναι αίτημα πρώτης γραμμής η δημιουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και θα τις καλύπτουν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής επιβάλλεται να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση, κάθε πληρωμή από τις οικογένειες και τους εξυπηρετούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ