Τρίτη 3 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Πάρτε πίσω τα πρόστιμα

Μπαράζ μεγάλων προστίμων σε μικρομάγαζα του κέντρου από τη Δημοτική Αρχή

Τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλει ο Δήμος Αθηναίων στα μικρομάγαζα του κέντρου, δήθεν για την παρεμπόδιση της διέλευσης των πεζών από την τοποθέτηση μικρών «σταντ» στις εισόδους τους, καταγγέλλει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, ζητώντας ακύρωση των προστίμων, να σταματήσει η «επιδρομή» και να δοθούν άδειες. Προαναγγέλλει μάλιστα παρέμβαση στη δημοτική αρχή. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Συνάδελφοι, καταγγέλλουμε την ανάλγητη επίθεση που έχει ξεκινήσει η Δημοτική αρχή του κ. Καμίνη εκλεγμένου με τη στήριξη των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, ενάντια στα μικρομάγαζα του κέντρου, επιβάλλοντας εξοντωτικά πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, για κατάληψη πεζοδρομίων με την τοποθέτηση μικρο-σταντ έξω απ' την είσοδό τους.

Το πρόσχημα είναι ότι "παρεμποδίζεται" η διέλευση των πεζών στους άδειους από πελάτες πεζόδρομους.

Η Δημοτική Αρχή συντασσόμενη απόλυτα με την αντιλαϊκή πολιτική, που τσάκισε τόσο τα μικρομάγαζα και τους αυτοαπασχολούμενους όσο και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα με φόρους, χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, έρχονται τώρα να μας αποτελειώσουν με πογκρόμ προστίμων.

Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία.

Ερχεται να συμπληρώσει τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής σε σύμπλευση με τα μεγάλα συμφέροντα, που τα κυκλώματα των «realestate», αγόρασαν μπιρ παρά τα φιλέτα και με κρατικό χρήμα θα τα μετατρέψουν σε χρυσοφόρα επένδυση, για μετατροπή του κέντρου σε "επιχειρηματική ζώνη" όπου θα κυριαρχούν τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες αλυσίδες, χωρίς να αφήνουν περιθώρια επιβίωσης στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους. Συγχρόνως θα απαγορεύονται οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και κάθε διαμαρτυρία κάνοντας έτσι πράξη την "εργασιακή ειρήνη".

Ταυτόχρονα, με πρόσχημα "την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας" προωθούν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Απέναντι σ' αυτά τα επαίσχυντα σχέδια που προωθεί η Δημοτική Αρχή της Αθήνας με τους εντολοδόχους, τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοκαταστηματάρχες για τη βίαιη εκτόπιση των μικρών εμπόρων κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος.

Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει η Δημοτική Αρχή την επιδρομή που έχει εξαπολύσει στα μικρομάγαζα της Αθήνας και να διαγράψει εδώ και τώρα όλα τα πρόστιμα που έχει επιβάλει.

Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να υποταχθούμε στη μιζέρια και την ανεργία που μας οδηγούν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Δήμου Αθήνας προγραμματίζει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τους συναδέλφους που πλήττονται από τα πρόστιμα.

Καλούμε τους μικρομαγαζάτορες συναδέλφους να πυκνώσουν τις τάξεις του δικού τους Συλλόγου.

Ενάντια στη συμμαχία της Δημοτικής Αρχής και του "ιστορικού" Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, που εκπροσωπούν τα συμφέροντα μεγαλεμπόρων, αντιτάσσουμε την οργάνωση και τη μαχητική δράση με το Σύλλογό μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή των οικογενειών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ