Τετάρτη 11 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τόνωση τζίρου με «τουρισμό για όλους»...

Το 69% των νοικοκυριών δε θα πάει διακοπές λέει το ΙΝΚΑ

«Δώρο» στους ξενοδόχους αποτελεί η μερική επανενεργοποίηση του προγράμματος του ΕΟΤ «τουρισμός για όλους» από την υπουργό Τουρισμού Ο. Κεφαλονιάννη, η οποία σκοπεύει να «ρίξει» στην αγορά 5,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΕΟΤ, ώστε με την κατάλληλη «μόχλευση» -τη μικρή ή μεγάλη οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων- να προκύψει ένα μεγαλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα για την ξενοδοχειακή αγορά.

Παρ' ότι στη χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «εξασφαλίζει διακοπές χαμηλού κόστους σε κοινωνικές ομάδες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα», δηλώνεται ότι στόχος είναι η αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, μέσα από ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε 81.200 δικαιούχους, εξαιρεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φέρνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την κυβέρνηση ένα βήμα πιο κοντά στην καπηλεία, μιας ήδη εμφανούς ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης, άσχετης με τα οποιαδήποτε μέτρα οποιασδήποτε κυβέρνησης! Εξάλλου, η κυβέρνηση, κινούμενη στην πεπατημένη της υλοποίησης της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, θα συνεχίσει να «ρημάζει» οικονομικά τις εργατικές οικογένειες και τα λαϊκά νοικοκυριά, αποστερώντας τους όχι μόνο το δικαίωμα στον παραθερισμό, αλλά και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της.

Η χτεσινή ανακοίνωση δεν είναι αναλυτική ως προς τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις, προαναγγέλλοντας ότι θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις στο τέλος του μήνα, αν και έχουν ήδη σταλεί προσκλήσεις ενδιαφέροντος στους τουριστικούς επιχειρηματίες. Προκύπτει πάντως, ότι το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα Εξαήμερων Διακοπών (5 διανυκτερεύσεις ) με διάρκεια από τον Αύγουστο 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013 και Τρίτης Ηλικίας με διάρκεια από την 1 Οκτωβρίου 2012 ως τις 31 Μαΐου 2013. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών «μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας. Επίσης άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.ά.».

Το ΙΝΚΑ

Από έρευνα πάντως του ΙΝΚΑ αποκαλύπτεται ότι περί το 69% των νοικοκυριών της χώρας δε θα πάνε διακοπές ούτε για μία μέρα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέρσι ήταν 62%.

Ως καταγραφόμενες αιτίες εμφανίζονται: οικονομικοί λόγοι 69%, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια 21%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι 10%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας το 80% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές, το πολύ μέχρι 5 μέρες. Σε φιλικό ή ιδιόκτητο σπίτι προγραμματίζει να φιλοξενηθεί το 80%, έναντι ποσοστού 20% που προγραμματίζει διαμονή σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ