Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση και απαξίωση κοινωνικών υποδομών

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ

Ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης πρέπει να αντιπαλέψει, με οργανωμένο πολιτικό αγώνα, με ταξικό - πανίσχυρο κίνημα σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υποδομών, συνολικά την πολιτική που εξαθλιώνει το λαό για τα κέρδη μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σ. Ζαριανόπουλος και Μ. Κωνσταντινίδης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες, μαζί με στελέχη του ΠΑΜΕ των ΟΤΑ, για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που προωθεί η διοίκηση Μπουτάρη.

Ανακοίνωσαν ότι τη Δευτέρα, η Λαϊκή Συσπείρωση, θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, καλώντας ουσιαστικά την εισαγγελία να ασχοληθεί επιτέλους με την συνειδητή απαξίωση της δημόσιας περιουσίας (προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό) που επιχειρεί η Διοίκηση Μπουτάρη προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την ολοκληρωτική παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, η διοίκηση Μπουτάρη, επιταχύνει τις διαδικασίες ετοιμάζοντας νέο διαγωνισμό ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ για να δώσει σε εργολάβους και την αποκομιδή (με πλάγια φόρτωση), ενώ ήδη έχει παραδώσει σε ιδιώτες το σύστημα συντήρησης των μηχανημάτων, με διαγωνισμό ύψους 2,3 εκατ. ευρώ που έγινε πριν λίγο διάστημα.

Αποκαλύπτοντας το πόσο βαθιά αντιλαϊκή πολιτική ασκεί η διοίκηση Μπουτάρη, ανέφεραν επίσης ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης με την οποία ζητούσε: Να στείλει ο Δήμος εντολή προς τη ΔΕΗ με την οποία θα απαγορεύει να προχωρά σε διακοπές ρεύματος στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, σε ό,τι αφορά το ποσό των δημοτικών τελών που στις περισσότερες περιπτώσεις ανέρχεται περίπου στο 50% του τελικού λογαριασμού ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ