Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Κράτος εν κράτει» οι χορηγοί

Μπορεί οι αρμόδιοι των Ολυμπιακών Αγώνων να διαφημίζουν την ευγενή άμιλλα μεταξύ αθλητών ή χωρών, ένα βασικό στοιχείο των αγώνων ωστόσο, όσον αφορά τους χορηγούς της διοργάνωσης τέτοιες έννοιες είναι άγνωστες. Αλλωστε, το κυνήγι του κέρδους, ο αθέμιτος και αμείλικτος ανταγωνισμός των πολυεθνικών και οι καπιταλιστικές λογικές δεν επιτρέπουν κάτι το διαφορετικό από την πραγματικότητα που λέει ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Τελευταίο παράδειγμα για τη μάχη των πολυεθνικών που διεξάγεται με αφορμή τους αγώνες, κάτι που φυσικά φανερώνει ότι η ουσία της διοργάνωσης δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ραντεβού για κέρδος των χορηγών είναι το περιστατικό με τη...μάχη της τηγανητής πατάτας.

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν τα 800 περίπου εστιατόρια που βρίσκονται στους χώρους που θα διεξάγονται οι αγώνες, ότι απαγορεύεται να σερβίρουν πατάτες τηγανητές με οποιοδήποτε πιάτο τους, καθώς αυτή είναι η απαίτηση ενός εκ του βασικού σπόνσορα των Αγώνων, αμερικανικής πολυεθνικής γρήγορου φαγητού (fast food) McDonalds!

Το μόνο πιάτο που εξαιρείται και με το οποίο μπορούν να σερβίρουν πατάτες είναι το πιο διάσημο βρετανικό πιάτο «fish and chips», ψάρι με πατάτες! Φυσικά, έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα καταστήματα, όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι απέναντι στην απαίτηση του κολοσσού.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με τις πιστωτικές κάρτες VISA, η οποία είναι επίσης χορηγός και απαγόρεψε, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε άλλη κάρτα για τις αγορές.

Εκτός όμως τέτοιων περιστατικών, κανείς βέβαια δε θα πρέπει να ξεχνάει και τους αυστηρούς ελέγχους στους οποίους υποβάλλουν οι διοργανωτές τους θεατές σε μια σειρά θεμάτων όπως ακόμα και τα ρούχα ή τα αξεσουάρ που φορούν (καπέλο κ.τ.λ.), προκειμένου να μην είναι φίρμας ανταγωνιστικής κάποιου εκ των βασικών χορηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ