Τετάρτη 7 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δυναμικά στη μάχη των εκλογών οι ΠΚΣ

Με αισιοδοξία δίνουν τη μάχη των σπουδαστικών εκλογών τα μέλη των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας στο ΤΕΙ Λάρισας. Η αισιοδοξία πηγάζει από την απήχηση και την αποδοχή που «συναντούν» οι θέσεις και οι προτάσεις της παράταξης, για ενιαία ανώτατη δημόσια εκπαίδευση από τους σπουδαστές, κόντρα στη δήθεν ανωτατοποίηση που προωθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Καθημερινά τα μέλη των ΠΚΣ πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις στις σχολές του ΤΕΙ, αναπτύσσοντας εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο με τους σπουδαστές, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την πρωτοπόρα δράση της παράταξης από την αγωνιστική παρέμβασή της για την επίλυση των μεγάλων και μικρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τα οποία δημιουργεί η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Επίσης πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, με «πλούσια» θεματολογία. Σήμερα θα γίνει εκδήλωση στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ με θέμα: «Επαγγελματικά δικαιώματα, ανωτατοποίηση και αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κ. Θεοδωρίδης, γεωπόνος.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι μονόδρομος για την επίλυση των προβλημάτων τους είναι ο αγώνας που προτείνουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, κόντρα στη συναινετική στάση των παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, που στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι η ΠΑΣΠ, διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να πείσει για τις θέσεις της, ενόψει των εκλογών έχει περιοριστεί στο μοίρασμα ποδιών για τα εργαστήρια στους σπουδαστές!!!

Σε ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας καλούν τους σπουδαστές να ενισχύσουν την παράταξη, να δυναμώσουν την αντεπίθεση, ν' αντισταθούν στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού του σπουδαστικού κινήματος, να αγωνιστούν για την ουσιαστική αναβάθμιση των σχολών και των πτυχίων τους, για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση που είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ