Τρίτη 17 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
KOYBA
Ελέγχονται τα κρούσματα χολέρας

ΑΒΑΝΑ.--

Τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής που έχουν λάβει οι κουβανικές αρχές έχουν συμβάλει στη μείωση των κρουσμάτων χολέρας που αποδόθηκε σε μόλυνση του συστήματος ύδρευσης, δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Γκράνμα».

Μετά την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας στις 2 Ιούλη για κρούσματα χολέρας στην πόλη Μανσανίγιο της επαρχίας Γκράνμα, που ενημέρωνε για το θάνατο 3 ανθρώπων, 95, 70 και 66 ετών αντίστοιχα, που όμως είχαν «ιστορικό χρόνιων νοσημάτων», την Κυριακή υπήρξε ανακοίνωση για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης και ιδιαίτερα για τα προληπτικά μέτρα υγιεινής που πρέπει να τηρούνται. Σε αυτή σημειώνεται ότι συνολικά ως τώρα υπάρχουν 158 άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με το συγκεκριμένο στέλεχος της χολέρας και νοσηλεύονται.

Στην περιοχή οι οργανώσεις και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη συστηματική ανάλυση και υιοθέτηση των απαιτούμενων μέτρων, εργάζονται από κοινού για να γίνεται τροφοδοσία με πόσιμο νερό, καθώς και εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, που έχει συνεργαστεί πλήρως, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Το κουβανικό υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει την ανάγκη να ενταθούν τα μέτρα υγιεινής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πλύσιμο χεριών, το βρασμένο νερό για πόση, το καλό μαγείρεμα και την καθαριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ