Τετάρτη 18 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Αντίσταση στα σκληρά φορολογικά μέτρα

Συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 9.30 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών

Πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την οργανωμένη λαϊκή αντίσταση στα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα αποτελεί η συγκέντρωση που διοργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ, αύριο Πέμπτη, 19 του Ιούλη στις 9 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας), με προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στην Πλ. Κλαυθμώνος. Στη κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Σε συμμετοχή καλεί και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», η οποία συμπληρώνει το διεκδικητικό πλαίσιο με αιτήματα τόσο κοινά, όσο και κλαδικά και δηλώνει ότι «παλεύουμε μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους των άλλων κλάδων, τους μικρομαγαζάτορες, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, όλους όσοι είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής».

Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει στο αγωνιστικό της κάλεσμα ότι οι «μάσκες» της συγκυβέρνησης έπεσαν γρήγορα και τονίζει: «Η διέξοδος για τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους προϋποθέτει να σταθούν όρθιοι απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση. Να νικήσουν το φόβο και την απογοήτευση. Να σηκώσουν τη σημαία της πάλης για τις σύγχρονες και ρεαλιστικές ανάγκες τους. Εχουμε μπροστά μας πολλά μέτωπα και αποκτά πρωταρχική σημασία η πάλη για την προστασία της ζωής και της επιβίωσης μεγάλων τμημάτων εργαζομένων. Χωρίς να παραγνωρίζουμε κανένα από τα οξυμένα προβλήματα προκρίνουμε για το επόμενο διάστημα ορισμένα από τα πιο επείγοντα και επίκαιρα ενιαία κοινά προβλήματα».

Πέρα από την αντίσταση στην φορολαίλαπα, η ΠΑΣΕΒΕ εστιάζει την πάλη της σε δυο ακόμη ζητήματα: στη δράση για τα προβλήματα της Υγείας και της περίθαλψης, και στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων.

Γι' αυτά τα ζητήματα, η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει: «Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ σε κάθε κλάδο και περιοχή πρέπει να πρωτοστατήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα στην οργάνωση της πάλης για το οξυμένο πρόβλημα των συναδέλφων που είναι ανασφάλιστοι λόγω αδυναμίας πληρωμής των εισφορών.

Ολα τα σωματεία και οι επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ να ασχοληθούν με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να οργανώσουν κινητοποιήσεις, παραστάσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ, συγκεντρώσεις και διαβήματα στα υπουργεία κλπ.

Στόχος είναι κάθε σωματείο να γνωρίζει ποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει πρόβλημα και τα μέλη των σωματείων να ξέρουν ότι το σωματείο βρίσκεται δίπλα τους, παλεύει μαζί τους.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην δωρεάν υγεία και περίθαλψη πρέπει να γίνει καθημερινή υπόθεση συνδικαλιστών και σωματείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ