Τετάρτη 18 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Πρόστιμα σε τηλεοπτικούς σταθμούς

Μια σειρά προστίμων σε τηλεοπτικούς σταθμούς επέβαλε κατά τη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Συγκεκριμένα, επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για πρόγραμμα που μεταδόθηκε μεσημβρινή ώρα με βραδινή σήμανση στις 6 Mαρτίου του 2012. Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επιβλήθηκε στον σταθμό «Αρχιπέλαγος» νομού Λέσβου για τυχερό τηλεπαιχνίδι, ενώ πρόστιμο επιβλήθηκε και στο «Κίδων TV» νομού Χανίων, ύψους 80.000 ευρώ για το τυχερό τηλεπαιχνίδι «call for cash». Παράλληλα, πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ επιβλήθηκε επίσης στον ΤRΤ νομού Λαρίσης για το ίδιο ακριβώς τηλεπαιχνίδι.

Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έκανε σύσταση για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στον σταθμό ΑΝΤ1, καθώς ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός χρησιμοποίησε για διαφημιστική προβολή 13 λεπτά αντί των προβλεπόμενων 12 λεπτών.

Σχετικά με παλαιότερη καταγγελία προς το ΕΣΡ που είχαν εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και αφορούσε «παραβίαση προσωπικών δεδομένων τους από τον τηλεοπτικό σταθμό CONTRA CHANNEL» (συγκεκριμένα, στην εκπομπή "ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ" με τον Σ. Χίο στις 28 Γενάρη 2012) η οποία αφορούσε τη δημοσιοποίηση των μισθών των εργαζομένων, μετά από εισήγηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποφασίστηκε η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διαπιστώνεται πως τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν αποτελούν προϊόν κλοπής από δικογραφία.

Σε διαπίστωση παραβίασης της πολιτικής πολυφωνίας προέβη η ολομέλεια του ΕΣΡ για το μεσοδιάστημα των εκλογών καθώς και ότι πρέπει να ανοιχτεί φάκελος έναντι του σταθμού ALPHA και MEGA για μείωση της προβολής συγκεκριμένων κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ