Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Με απεργιακό αγώνα απαντούν στην εκ περιτροπής εργασία

Τη δεύτερη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων «κλείνουν» σήμερα οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, ενώ χτες έκαναν μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αγωνίζονται για να ανατρέψουν το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μόνο μέρα δουλειά τη βδομάδα -4 μεροκάματα το μήνα- που έχει επιβάλει σε βάρος τους η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων από τις 18 Απρίλη και θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβρη καταδικάζοντάς τους στην εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το κομμάτιασμα και τη συρρίκνωση του ναυπηγείου, ακόμα και το λουκέτο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να εκποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία του εμπορικού τμήματος του ναυπηγείου, διαδικασία που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Αέρα στα πανιά της επιθετικότητας τόσο της εργοδοσίας, όσο και της κυβέρνησης δίνει η συμβιβασμένη πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στη διοίκηση του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ». Αναγκάζονται αυτές οι δυνάμεις κάτω από το βάρος των εξελίξεων και των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, όμως την ίδια ώρα υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων με το πλαίσιο που προβάλλουν περί «φερέγγυων» επιχειρηματιών και το αόριστο «να μείνει το ναυπηγείο ανοιχτό» χωρίς να αναφέρουν εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας. Μάλιστα, χτες, με ευθύνη του προέδρου της ΤΡΙΑΙΝΑΣ Β. Καρακίτσου, έγινε παρέμβαση αστυνομικών μέσα στο χώρο του υπουργείου Εργασίας, εκεί όπου θα γινόταν η συνάντηση του υφυπουργού με τους συνδικαλιστές, για να απομακρυνθεί η εργαζόμενη και μέλος της διοίκησης του σωματείου Δανάη Γκουτζούνη. Και αυτό επειδή, κατά τον πρόεδρο είχε συμφωνηθεί να παραβρεθούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων. Αυτή η ενέργεια καταδικάστηκε έντονα από τον Θ. Κούτρα, μέλος της διοίκησης του σωματείου και εκπρόσωπος της παράταξης Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ), ο οποίος αποχώρησε από τη συνάντηση.

Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να γίνει γενική συνέλευση και λήψη απόφασης για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ