Παρασκευή 20 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
UNIQUE BENEFIT
Αλλαξε όνομα η μαύρη εργασία

Δυναμική κινητοποίηση έξω από τη νέα επιχείρηση call center που προσπαθεί να στήσει με άλλη ονομασία («Focus ΕΠΕ») στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της «Unique Benefit» που το τελευταίο διάστημα έμειναν στο δρόμο χωρίς δουλειά και με οφειλόμενα δεδουλευμένα πολλών μηνών. Συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικάτο τους, το ΣΕΤΗΠ, και έχοντας στο πλευρό τους μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλαμαριάς, οι εργαζόμενοι της «Unique Benefit», δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Στη διάρκεια της κινητοποίησής τους έξω από τα γραφεία της νέας εταιρείας, αλλά και στη συνέχεια έξω από το σπίτι της ιδιοκτήτριας στην περιοχή της Χαριλάου, κατήγγειλαν την ασυδοσία των εργοδοτών και διαδήλωσαν την απόφασή τους με οργάνωση και αγώνα να βγουν νικητές. «Στις πλάτες των εργαζομένων πλουτίζει η Μπουσνάκη. Οργάνωση και αγώνας το χρέος κάθε εργάτη», βροντοφώναξαν.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, προχτές, εμπόδισαν τη μεταφορά της υποδομής (γραφεία, υπολογιστές, κ.λπ.) από τα γραφεία όπου στεγαζόταν η «Unique Benefit» στα γραφεία της νέας επιχείρησης «Focus ΕΠΕ» που η εργοδότρια ετοιμάζεται να λειτουργήσει με νέο προσωπικό.

Κατήγγειλαν τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που έχουν επιβάλει οι εργοδότες στον κλάδο, καταστρατηγώντας τις συμβάσεις, και κάνοντας καθεστώς την απλήρωτη δουλειά. Και δήλωσαν αποφασισμένοι με τον αγώνα τους και μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου, να σταματήσουν την απλήρωτη, την παράνομη και μαύρη εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ