Σάββατο 21 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, συναντήθηκε χτες με σλοβένους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί σε μια σειρά χώρες των Βαλκανίων. Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γιάνεζ Γιάνσα και αναμενόταν να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Ντανίλο Τουρκ. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κροατία, στο Μαυροβούνιο, στη Βοσνία, στη Σερβία, στο Κοσσυφοπέδιο και στη ΠΓΔΜ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ένωση των Δημοσίων και Οικονομικών Υπηρεσιών, συνδικαλιστική οργάνωση των τελωνειακών κήρυξε απεργία για τις 26 Ιουλίου, μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι τελωνειακοί αντιδρούν στις προωθούμενες περικοπές σε μισθούς και θέσεις εργασίας ενώ ανακοίνωσαν ότι θα αρνηθούν να εργασθούν υπερωριακά από τις 27 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την κατάργηση τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας στον επενδυτικό βραχίονα σχεδιάζει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank επικαλούμενη το «υφιστάμενο μαρασμό των χρηματαγορών που έχει επιπτώσεις στις επενδυτικές δραστηριότητες της τράπεζας» σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Handelsblatt».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ομάδα επιστημόνων από όλο τον κόσμο έχει θέσει στο επίκεντρο της έρευνάς της για την ανακάλυψη θεραπείας για το AIDS τη θεραπεία του Τίμοθι Ρέι Μπράουν, που έγινε σε νοσοκομείο του Βερολίνου. Η θεραπεία περιελάμβανε την «καταστροφή» του ανοσοποιητικού του συστήματος και τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από δότη με μια σπάνια γενετική ανωμαλία, η οποία αντιστέκεται στη μόλυνση από τον ιό HIV.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ