Σάββατο 21 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρεκόρ συμμετοχών

Με αλλαγές στη δομή του και ρεκόρ συμμετοχών οδεύει προς την έναρξή του το 35ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (17 - 22/9). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προκριματικής επιτροπής, «ο αριθμός των ταινιών που υποβλήθηκαν φέτος στο Φεστιβάλ - 209 συνολικά - ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όχι μόνο σε αριθμό αλλά και σε μέση διάρκεια». «Η ποσοτική αυτή έκρηξη συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα αισιόδοξα ποιοτικά χαρακτηριστικά αφού, τόσο από αισθητική όσο και από κατασκευαστική άποψη, το επίπεδο ενός μεγάλου αριθμού οπτικοακουστικών έργων αποδείχτηκε πολύ ικανοποιητικό».

Φέτος, το φεστιβάλ «περιλαμβάνει, για πρώτη φορά σ' ένα ενιαίο πρόγραμμα, τα έργα των νέων Ελλήνων δημιουργών που μέχρι σήμερα διαγωνίζονταν σε χωριστές κατηγορίες ανάλογα με τον υλικό φορέα παραγωγής ή την προέλευσή τους».

Τελικά, επιλέχθηκαν 85 ταινίες, με την επιτροπή να «παροτρύνει» τους υπόλοιπους, κυρίως σπουδαστές, «να προβάλλουν την αξιόλογη δουλειά τους στο πλαίσιο του ανοιχτού "Σπουδαστικού Πανοράματος" του Φεστιβάλ της Δράμας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ