Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Διώξεις για τις πλημμύρες στο Κριμσκ

ΜΟΣΧΑ.--

Τρεις Ρώσοι τοπικοί αξιωματούχοι συνελήφθησαν χτες κατηγορούμενοι ότι δεν προειδοποίησαν και δε βοήθησαν τους κατοίκους για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή του Κρασνοντάρ το βράδυ της 6ης και το ξημέρωμα της 7ης Ιούλη. Συνολικά σκοτώθηκαν 172 άνθρωποι -κυρίως ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και φτωχοί- και δεκάδες χιλιάδες επλήγησαν, με μεγάλες καταστροφές στο φυτική και ζωική παραγωγή.

Συνελήφθησαν ο Βασίλι Κρούτκο, επικεφαλής της περιφέρειας του Κριμσκ (περιοχή που επλήγη περισσότερο), ο Βλαντιμίρ Ουλανόφσκι, δήμαρχος του Κριμσκ και ο Βίκτορ Ζντάνοφ, εκτελεστικός διευθυντής για την αποτροπή εκτάκτων καταστάσεων της περιφέρειας Κριμσκ.

Πάντως, παρά τις ανακοινώσεις των αρχών πως η καταστροφή οφείλεται σε φυσικά φαινόμενα και στη μη ικανοποιητική λειτουργία του προειδοποιητικού συστήματος, ήταν μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή, αποτέλεσμα της ανυπαρξίας μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας και προειδοποίησης, απότοκο και αυτό της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ