Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε ετοιμότητα για βαθύτερη εμπλοκή

Δρομολογήθηκε η αναστολή λειτουργίας της πρεσβείας στη Δαμασκό

Απόλυτα ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που έχουν στο στόχαστρο τη Συρία, είναι η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη δώσει αέρα, γη και θάλασσα για την προετοιμασία και την εκδήλωση μιας ενδεχόμενης επίθεσης.

Στα ίδια σχέδια εντάσσεται και η συμμετοχή της στη διαμόρφωση των σχεδίων για την απομάκρυνση από τη Συρία Αμερικανών και άλλων πολιτών από ευρωπαϊκές χώρες. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση πριν τη δρομολόγηση της όποιας στρατιωτικής επέμβασης.

Χτες, με ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» του περασμένου Σαββάτου, σύμφωνα με το οποίο δόθηκε εντολή για το κλείσιμο της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά, αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση ασφαλείας και δρομολόγησε την αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Δαμασκό».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Γ. Δελαβέκουρας επεσήμανε ακόμη πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε αν καταστεί αναγκαίο, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκκένωσης της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό και αναστολή της λειτουργίας της.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στην Πρεσβεία, σχετικά με την προετοιμασία που πρέπει να κάνει για κάθε ενδεχόμενο και την ενημέρωση που πρέπει να παρέχει στους Ελληνες που βρίσκονται στη Συρία».

Υπενθυμίζεται ότι - σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» το προηγούμενο Σάββατο - Αμερικανοί επιτελείς και ειδικοί έχουν ήδη λάβει μέρος σε συσκέψεις στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας, με σκοπό την οργάνωση μιας μεγάλης επιχείρησης απομάκρυνσης των ξένων υπηκόων από τη Συρία. Οι σχεδιασμοί για την απομάκρυνσή τους έχουν ως επίκεντρο την Κύπρο, η οποία προετοιμάζεται για την υποδοχή περίπου 200.000 ανθρώπων, που για διαφορετικούς λόγους βρίσκονται στη Συρία.

Στη Συρία διαβιώνουν σήμερα περισσότεροι από 120.000 Αμερικανοί και πάνω από 65.000 υπήκοοι χωρών - μελών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ