Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ανθρώπινα έμβρυα σε δάσος

Σε δάσος στην περιοχή Σβερντλόφσκ των Ουραλίων η ρωσική αστυνομία ανακάλυψε 248 ανθρώπινα έμβρυα. Τα έμβρυα ήταν τοποθετημένα σε πλαστικά βαρέλια 50 λίτρων και ανακαλύφθηκαν χτες το βράδυ κοντά στο χωριό Ανίκ, περίπου 75 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Εκατερίνεμπουργκ, πρωτεύουσας της περιοχής,

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι αστυνομικοί, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από κατοίκους εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιο από τα 4 νοσοκομεία της περιοχής να εμπλέκεται στην υπόθεση. Να σημειωθεί πως κανένα από αυτά δεν έχει τη δυνατότητα καταστροφής βιολογικών αποβλήτων και όλα τους συνεργάζονται με εταιρείες, που αναλαμβάνουν αυτό το καθήκον.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ δεν αποκλείεται ακόμη τα ανθρώπινα έμβρυα να προήλθαν από παράνομη κλινική που ασχολείται με εκτρώσεις, ή από παράνομη δραστηριότητα των νοσοκομείων. Σύμφωνα με την Ελένα Μιζούλινα, Πρόεδρο της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τα ζητήματα της οικογένειας, κάθε χρόνο στη Ρωσία υπολογίζεται πως γίνονται 5-6 εκατομμύρια παράνομες εκτρώσεις, πέρα από τα χρονικά όρια που προβλέπει η νομοθεσία. Η ίδια δεν απέκλεισε τα έμβρυα να ρίχτηκαν στο δάσος σε μια προσπάθεια αποφυγής ελέγχων που κάνουν οι ρωσικές αρχές.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ