Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Ολοκλήρωσε χτες, με την επίσκεψή τους στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την 6ήμερη περιοδεία του σε χώρες των Βαλκανίων ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν επαναλαμβάνοντας τα περί της ...προόδου που έχει επιτευχθεί στην περιοχή και την αποφασιστικότητα των πολιτικών για ενίσχυση των αμοιβαίων και των ευρωατλαντικών δεσμών, δεκατρία χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας...

ΑΝΧΟΥΙ.-- Κατηγορίες για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» απαγγέλθηκαν στην Γκου Καϊλάι, σύζυγο του πρώην επικεφαλής της οργάνωσης του ΚΚ Κίνας στην περιοχή Τσονγκτσίνγκ, Μπο Σιλάι, ο οποίος καθαιρέθηκε, στο πλαίσιο της «κάθαρσης», που επιχειρείται να εφαρμοστεί από το ΚΚ Κίνας για με τα σκάνδαλα διαφθοράς, που έχουν έρθει στην επιφάνεια. Οι κατηγορίες εναντίον της αφορούν τη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ. Το ΚΚ Κίνας επίσης ανακοίνωσε ότι τιμωρήθηκαν 60 αξιωματούχοι υπουργείων και επαρχιών της χώρας, κατηγορούμενοι για διαφθορά.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Στους 77 νεκρούς φτάνουν οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Πεκίνο, το περασμένο Σάββατο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και βρίσκοντας τις αρχές απροετοίμαστες και αδύναμες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Παράλληλα, συνεχίζεται η κριτική στο κράτος για την ανικανότητα που επέδειξε και τις ελλιπείς υποδομές, που δεν μπόρεσαν να προφυλάξουν την πρωτεύουσα της χώρας.

ΣΟΦΙΑ.-- Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ξεπέρασε χτες πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης καθώς υπέρ της πρότασης ψήφισαν 72 βουλευτές, κατά 136 ενώ δύο βουλευτές απείχαν και 30 δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία. Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα (το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών) κατηγορούν την κυβέρνηση πως απέτυχε στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης και στην πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την επικριτική για τη Βουλγαρία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το ζήτημα αυτό και την απόφαση να συνεχιστεί επ' αόριστον η επιτήρηση της χώρας.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστη αγορά στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στην περιοχή Μπαζαούρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

ΚΙΤΟ.-- Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ανακοινώσει η κυβέρνηση του Εκουαδόρ την οριστική της απόφαση για τη χορήγηση ή μη ασύλου στον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ που έχει καταφύγει από τις 19 Ιουνίου στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο. Στο μεταξύ, ο Ασάνζ ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον πρώην Ισπανό δικαστή Μπαλτάθαρ Γκαρθόν, για να αναλάβει την υπόθεσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ