Τρίτη 31 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Στις απαιτήσεις των εργοδοτών απαντάμε με αγώνα ταξικό»

«Τώρα αγώνας σε όλους τους χώρους δουλειάς, με συνελεύσεις των εργαζομένων, με σωματειακές επιτροπές. Δεν υπογράφουμε καμία μείωση μισθών, ερχόμαστε σε επαφή - ισχυροποιούμε τα σωματεία μας». Είναι η απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρωνας» στην αξίωση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης για μειώσεις μισθών και κατάργηση επιδομάτων.

Το ΔΣ του σωματείου αναφέρεται με ανακοίνωσή του στην πρόταση που κατέθεσε η εργοδοτική Ομοσπονδία ΟΕΦΕ στις 26 Ιούλη, κατά τη διαπραγμάτευση νέας ΣΣΕ στο χώρο των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης. Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών πρότειναν ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων με μείωση 20-30% του ωρομισθίου (που κατρακυλάει στα 8,80 ευρώ), κατάργηση επιδόματος γάμου, χτύπημα του δικαιώματος της άδειας, κατάργηση της καταβολής αποζημίωσης. Ο «Βύρωνας» σημειώνει ότι «η επαίσχυντη πρότασή τούς μειώνει τις αποδοχές συνολικά μέχρι και 40%! Ακολουθούν πιστά τη γραμμή της Κυβέρνησης που εντείνει την επίθεση στις ζωές μας και ταυτόχρονα δυναμώνει την καταστολή και τις απειλές στους εργαζόμενους. Εχουν το θράσος να επικαλούνται την κρίση και "συνθήκες", που "επιτάσσουν τη μείωση του μισθολογικού - λειτουργικού κόστους προκειμένου να επιβιώσουν τα φροντιστήρια". Τόσα χρόνια είχαν κέρδη, ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν με όρους εργασίας που θυμίζουν μεσαίωνα», σημειώνει το σωματείο, τονίζοντας: «Αφού μας εκμεταλλεύτηκαν και μας ξεζούμισαν για χρόνια τώρα μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα. Να μην τους το επιτρέψουμε!». «Κάθε υποχώρηση φέρνει νέα δεινά και σφαγή στα δικαιώματά μας. Η λογική του "μικρότερου κακού" φέρνει τα χειρότερα για τους εργαζόμενους».

Το ΔΣ του «Βύρωνα» απευθύνεται στους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση να απαιτήσουν μέσα από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Ούτε ένα ευρώ μείωση στους μισθούς και τα ωρομίσθια. Αυξήσεις που να καλύπτουν τουλάχιστον ένα μέρος από τις απώλειες και διασφάλιση των όρων εργασίας. Καμία κατάργηση δώρων και επιδομάτων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Τους καλεί επίσης να μην εμπιστεύονται την πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ που, όπως σημειώνει, «είναι δοκιμασμένη στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ιδιωτικής εκπαίδευσης χρόνια τώρα. Της φάνηκε προκλητική η πρόταση των εργοδοτών και την ίδια ώρα παρουσίαζε ως πρότυπο ΣΣΕ τη μείωση που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία στο εμπόριο από 6% έως 18%!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ