Τρίτη 31 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Από την κωπηλασία οι διακρίσεις

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε με το «καλημέρα» των αγώνων το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ Τσιάβου - Γιαζιτζίδου

Associated Press

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε με το «καλημέρα» των αγώνων το ελληνικό δίδυμο στο διπλό σκιφ Τσιάβου - Γιαζιτζίδου
Η κωπηλασία πήρε τη μερίδα του Λέοντος όσον αφορά τις διακρίσεις της ελληνικής αποστολής κατά τις τρεις πρώτες ημέρες των αγώνων, έχοντας τρεις προκρίσεις σε ημιτελικούς οι οποίες μάλιστα μπορούν να αυξηθούν σήμερα όπου υπάρχουν οι αγώνες ρεπεσάζ (επαναληπτικοί.).

Πιο συγκεκριμένα την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου εξασφάλισαν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου που τερμάτισαν 3οι στην προκριμματική τους σειρά με 5.57.71.

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσαν η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, αφού στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισαν άνετα στην 1η θέση με χρόνο 7:03.66 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης πήραν την 5η θέση στην προκριματική σειρά με 6:42.13 και πλέον θα προσπαθήσουν (σήμερα), μέσω των ρεπεσάζ, να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Την 3η θέση με χρόνο 6 λεπτά 21.46" κατέλαβαν οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας, στην 3η προκριματική σειρά της δικώπου άνευ πηδαλιούχου και εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Συνήθεια τα ημιτελικά

Στην κολύμβηση, παρά την εξαιρετική προσπάθειά της, η Κριστέλ Βουρνά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό των 100μ πεταλούδα, καθώς στη 2η ημιτελική σειρά τερμάτισε στην 7η θέση με χρόνο 58.31 (πανελλήνιο ρεκόρ). Εκτός τελικού έμεινε και η ομάδα 4Χ100 των γυναικών αποτελούμενη από τις Νόρα Δράκου, Νέρι Νιαγκουάρα, Θεοδώρα Γιαρένη και Κρίστελ Βουρνά (με χρόνο 3:45.55 κατέλαβαν τη 16η θέση και τελευταία στο σύνολο). Εκτός τελικού στα 100μ ύπτιο έμεινε και ο Αρης Γρηγοριάδης, αφού με χρόνο 54.20 ήταν 6ος στην πρώτη ημιτελική σειρά και 14ος στη συνολική. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος έφθασε μέχρι τα ημιτελικά των 200μ πεταλούδα, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, αφού ήταν 7ος στη σειρά του με χρόνο 1.58.07. Επίσης ο ίδιος αθλητής στα 400μ. μεικτής ατομικής, δεν μπόρεσε να περάσει στα ημιτελικά, αφού στον προκριματικό με 4.17.04 κατετάγη έβδομος στην τέταρτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος. Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης έμεινε εκτός ημιτελικών στα 100μ. πρόσθιο (με χρόνο 1.01.20 κατετάγη 22ος στο σύνολο).

.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Χαμόγελα για έναν

Από τις τρεις ελληνικές συμμετοχές στη γυμναστική -Τσολακίδης, Μάρας, Μιλλούση - μόνο ο πρώτος κατάφερε να χαμογελάσει και να πετύχει το στόχο της πρόκρισης στον τελικό. Ο Ελληνας αθλητής στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες εκπλήρωσε με άριστο τρόπο την αποστολή του στο δίζυγο και προκρίθηκε στον τελικό πoύ θα γίνει στις 7 Αυγούστου έχοντας μάλιστα αρκετές ελπίδες διάκρισης. Εκτέλεσε άψογα τις δύο πρωτότυπες ασκήσεις που φέρουν το όνομα του: «Τσολακίδης 1» και «Τσολακίδης 2» και βαθμολογήθηκε με 15,466. Αντίθετα για άλλη μια φορά το άγχος «νίκησε» τον Βλάση Μάρα, ο οποίος στον προκριματικό του μονόζυγου της ενόργανης γυμναστικής είχε πτώση κι έτσι περιορίστηκε στους 14.300 βαθμούς. Εξαιρετική ήταν η προσπάθεια της Βασιλικής Μιλλούση στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης γυμναστικής, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, για 0,708 β., ενώ αποκλείστηκε και από τους τελικούς των οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της δοκού ισορροπίας, που ήταν και ο μεγάλος της στόχος. Εκεί η Μιλλούση βαθμολογήθηκε με 14.366 και πήρε τη 18η θέση. Στους ασύμμετρους ζυγούς πήρε 13.425 και ήταν 42η, στις ασκήσεις εδάφους πήρε 12.933 και ήταν 58η, ενώ στο άλμα πήρε 12.800 (74η). Ετσι, στο σύνθετο με 53.524 βαθμούς κατετάγη 34η.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Διπλός αποκλεισμός

Διπλό αποκλεισμό επιφύλασσε η χτεσινή ημέρα για τους εκπροσώπους της Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση, αφού Καλλίνικος Κρεάνγκα και Παναγιώτης Γκιώνης αποκλείστηκαν από το γύρο των 32 του μονού. Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάλεψε τον Ιάπωνα Σέιγια Κισικάουα, αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-4 και αποκλείστηκε. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν μπόρεσε στο Λονδίνο να συνεχίσει την καλή παράδοση που είχε απέναντι στον Δανό Μίκαλε Μέιζ αφού αυτήν τη φορά αυτός που χαμογέλασε ήταν ο αντίπαλός του ο οποίος τον νίκησε με 4-1 σετ αφήνοντας τον Ελληνα πρωταθλητή εκτός συνέχειας.

ΤΖΟΥΝΤΟ: Ηττα με παράπονα

Από τον πρώτο γύρο αποκλείστηκε η Ελληνίδα αθλήτρια Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, αφού ηττήθηκε με Υuko από την Κουβανή Γιουριλέιντις Λουπετέι Κόμπας και έμεινε πρόωρα εκτός συνέχειας. Ωστόσο η Μπουκουβάλα μετά τον αγώνα εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία υποστηρίζοντας ότι η αντίπαλός της τη δάγκωσε στο χέρι και έπρεπε να πάρει ποινή.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΙ: «Ζωντανές» για την πρόκριση

Ζωντανές στο κυνήγι της πρόκρισης στον επόμενο γύρο έμειναν οι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκη Αρβανίτη, αφού επικράτησαν χτες με 2-1 σετ των Ρωσίδων Βάσινα/Βοζακόβα και ρέφαραν έτσι την ήττα τους από τις Ελβετίδες την πρώτη αγωνιστική.

ΠΟΛΟ: Ασχημο ξεκίνημα είχε η εθνική ανδρών στο πόλο καθώς η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ομαδικό άθλημα ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι για τον όμιλό της από την Κροατία με 8-6.

ΙΣΤΟΠΛΟΪΑ: Στην κατηγορία των «Star» οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας βρίσκονται στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με 26 βαθμούς ποινή μετά από τρεις ιστιοδρομίες. Ο Βαγγέλης Χειμώνας καταλαμβάνει τη 16η θέση μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες στην κατηγορία «Laser». Η Αννα Αγραφιώτη δεν ξεκίνησε καλά τις υποχρεώσεις της στα «Laser Radial» και είναι 29η μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο ιστιοδρομιών. Τη 18η θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου/Μιχάλης Πατενιώτης στην πρώτη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου «49er».

ΚΑΝΟΕ: Εκτός συνέχειας έμεινε ο Χρήστος Τσακμάκης, καθώς στον προκριματικό του μονού κανόε σλάλομ πήρε τη 15η θέση με 105.22 βαθμούς.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Πολύ καλή αρχή έκανε ο Νίκος Μαυρομμάτης στον προκριματικό αγώνα στο σκιτ, αφού στον Α' προκριματικό γύρο πήρε τη 10η θέση, επί συνόλου 36 σκοπευτών, με 71β και σήμερα θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό. Αντίθετα η Αθηνά Δούκα δεν τα κατάφερε στο αεροβόλο πιστόλι από 10μ. αφού ήταν 42η στα προκριματικά με 369 βαθμούς και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Η Αγγελική Ψάρρα δεν τα κατάφερε, στη φάση των «64» του ατομικού γυναικών της τοξοβολίας, ηττήθηκε από την Ινδή, Μπομπαγίλα Λάισραμ, με 6-4 και αποκλείστηκε από τους «32» του αθλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ