Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η σύσκεψη ΑμΕΑ και χρονίως πασχόντων

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων οργανώνουν αύριο σύσκεψη για την άμεση καταβολή των επιδομάτων στα ΑμΕΑ και στους χρονίως πάσχοντες που θα έπρεπε να καταβληθούν το αργότερο μέχρι τις 20 Ιούλη 2012. Ομως, η μη χορήγηση πιστώσεων απ' το υπουργείο Οικονομικών έχει οδηγήσει σε απόγνωση οικογένειες που ζουν μόνο απ' τα επιδόματα, η χορήγηση των οποίων μετατίθεται για τον Αύγουστο σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ, ώρα 7.30 μμ, στη Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος. Στη σύσκεψη, εκτός απ' τη διεκδίκηση των επιδομάτων, θα γίνει συζήτηση για την «άμεση χρηματοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τον κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή όλων των οφειλομένων του προς τους αναπήρους και τους χρόνιους πάσχοντες για θεραπείες, φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, καμία οικονομική επιβάρυνση για τις ανάγκες της Υγείας και της Πρόνοιας». Σωρευτικά ο ΕΟΠΥΥ, όπως αποκάλυψε ο «Ρ» την περασμένη Κυριακή, χρωστά 100 εκατ. ευρώ σε αρρώστους που τα πλήρωσαν απ' την τσέπη τους -ανάμεσα σε αυτούς και οι χρονίως πάσχοντες και τα ΑμΕΑ- για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις.

Βιολογική εξολόθρευση των νεφροπαθών

Αποκαλυπτική για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι χρονίως πάσχοντες είναι και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Νεφροπαθών: Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φίλτρα νεφρού. Καθυστερούν το διατροφικό επίδομα. Δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές σε πολλές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Δεν πληρώνονται για τα έξοδα μετακίνησης και ζουν καθημερινά με το άγχος να βρουν τα φάρμακά τους.

Τέλος, αναφερόμενη στην πρόταση του ΚΕΠΕ για ετήσιο πλαφόν 1.500 ευρώ στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ ανά άτομο, η Ομοσπονδία σημειώνει πως αυτή η πρόταση οδηγεί στη βιολογική εξολόθρευση των νεφροπαθών, αφού τα χρήματα αυτά φτάνουν για ένα πολύ μικρό διάστημα νοσηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ