Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Το πρώτο μετάλλιο από Ηλιάδη

«Χάλκινος» ο αθλητής του τζούντο στην κατηγορία των 90 κιλών

Ο Ηλίας Ηλιάδης (με τα λευκά στη φωτ.) χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή

Associated Press

Ο Ηλίας Ηλιάδης (με τα λευκά στη φωτ.) χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή
Ο Ηλίας Ηλιάδης στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο κατάφερε να χαρίσει στην ελληνική αποστολή το πρώτο μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς κατέκτησε το χάλκινο επικρατώντας του γνώριμού του απο παλιότερες αναμετρήσεις Βραζιλιάνου Καμίλο με ένα Yuko. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που ο Ηλιάδης επικράτησε του Βραζιλιάνου.

Πάντως με τη συνολική εμφάνισή του χτες ο Ελληνας τζουντόκα έδειξε ότι θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα, ωστόσο η απρόσμενη ήττα από τον Ρώσο Ντενίσοφ (αουτσάιντερ στη μονομαχία με τον Ηλιάδη) του στέρησε την πρόκριση στον τελικό.

Μέχρι τότε ο Ηλιάδης είχε καταφέρει να αποκλείσει εύκολα τον Σλοβάκο Ραντλ στον α' προκριματικό γύρο του Σλοβάκου με Waza-ari μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά, ενώ στη φάση των 16 αντιμετώπισε και απέκλεισε τον Λιθουανό Κάρολις Μπάουζα, επίσης με Waza-ari, έχοντας έναν πόντο και ο αντίπαλός του τρεις παραβάσεις. Ακολούθησε η ήττα από τον Ρώσο με Yuko (πήρε δύο πόντους ο Ρώσος, χωρίς «απάντηση» από τον Ηλιάδη) ωστόσο φάνηκε να συνέρχεται γρήγορα και στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ (επαναληπτικοί αγώνες) καθάρισε μόλις σε 39'' τον Αυστραλό Μαρκ Αντονι με Ιppon (πτώση).

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Ατυχη η Βουγιούκα

Στα προημιτελικά σταμάτησε η πολύ καλή εμφάνιση της Βάσως Βουγιούκα στο ατομικό της σπάθης χτες, αφού επηρεασμένη από το τραύμα που... κληρονόμησε στον προηγούμενο αγώνα για τους 16 (ένα σπασμένο δόντι) το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της δημιουργούσε και πρόβλημα στην σωστή αναπνοή δεν μπόρεσε για τους 8 να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κορεάτισσας Κιμ Γιγεόν από την οποία ηττήθηκε (αν και προηγήθηκε με 8-3) με 15-12. Μέχρι τότε οι εμφανίσεις της Ελληνίδας ξιφομάχου ήταν άψογες, καθώς κατάφερε να αφήσει εκτός την Βρετανίδα Λουίζ Μποντ-Γουίλιαμ (15-8) και την Πολωνή Αλεξάνδρα Σότσα (15-8, στον αγώνα αυτό προήλθε και ο τραυματισμός).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Σε ρότα μεταλλίου ο Κοκκαλάνης

Ο Βύρων Κοκκαλάνης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κατά τη δεύτερη ημέρα των «RSX» και πλέον κατέχει την 5η θέση στη γενική κατάταξη, 23 βαθμούς ποινής (πήρε την 6η και τη 2η θέση στην τρίτη και τέταρτη ιστιοδρομία αντίστοιχα). Στις αυριανές ιστιοδρομίες στόχος του Ελληνα ιστιοπλόου είναι να παραμείνει εντός της πρώτης πεντάδας.

Κατά τα άλλα η Αννα Αγραφιώτη κατέλαβε την 34η θέση στην έκτη ιστιοδρομία των «Laser Radial» και πλέον βρίσκεται στην 34η στη γενική κατάταξη με 153 βαθμούς ποινής. Η Αγγελική Σκαρλάτου κατέλαβε την 21η θέση στην τρίτη ιστιοδρομία των «RSX» και είναι 17η στη γενική κατάταξη με 47 βαθμούς ποινής. Την 20ή και τελευταία θέση κατέλαβαν οι Διονύσης Δήμου - Μιχάλης Πατενιώτης στην έκτη ιστιοδρομία των σκαφών «49er» και βρίσκονται στην 20ή θέση στη γενική κατάταξη με 92 βαθμούς ποινής. Ο Βαγγέλης Χειμώνας ήταν 27ος στην 5η ιστιοδρομία των «Laser» και βρίσκεται στην 23η θέση της γενικής κατάταξης με 80 βαθμούς ποινής.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Δεν τα κατάφεραν οι... δίδυμοι

Αν και προσπάθησαν για το καλύτερο εντούτοις στα τελευταία μέτρα έμειναν από δυνάμεις και οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας δεν κατάφεραν να περάσουν στο τελικό της δικώπου. Τα δίδυμα αδέρφια στο χτεσινό ημιτελικό του αγωνίσματος τερμάτισαν στην 5η θέση της σειράς τους με χρόνο 7.07.15. Την πρώτη θέση πήραν οι Βρετανοί με 6.56.46, δεύτεροι ήταν οι Γάλλοι με 6.58.67, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν οι Αυστραλοί με 7.02.12.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ: Δεν τους έκαναν το... χατίρι

Η ήττα από τις Κινέζες Ξούε - Τζανγκ Ξι με 2-0 το πρωί είχε βάλει σε αναμονή το ελληνικό δίδυμο των Τσαρτσιάνη - Αρβανίτη μέχρι το απόγευμα προκειμένου να δουν εάν θα συνεχίσουν στον επόμενο γύρο. Ωστοσο η νίκη των Ρωσίδων Βάσινα - Βοζακόβα με 2-1 επί των Ελβετίδων Κουν - Τσούμκερ, άφησε εκτός συνέχειας το ελληνικό δίδυμο (ήθελαν το αντίστροφο) αφού έμεινε στην 4η θέση του ομίλου.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Διπλός αποκλεισμός

Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε η Νέρι Νιανγκουάρα που τερμάτισε όγδοη στον προκριματικό των 100μ ελεύθερο με χρόνο 56.63 κολυμπώντας την μεγαλύτερη απόσταση χωρίς τα ειδικά γυαλάκια τα οποία της είχαν φύγει. Ο 18χρονος Ανδρέας Βαζαίος, ο νεαρότερος αθλητής της ελληνικής αποστολής, βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ μεικτή ατομική με 2.01.23 (σ.σ. είχε 2.01.64), ωστόσο δεν κατάφερε να πλησιάσει στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Τερμάτισε έκτος στη δεύτερη προκριματική σειρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ