Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ
Η επιλογή αντιπάλου έφερε... αποκλεισμό

Ακριβά πλήρωσαν Κινέζες, Ινδονήσιες και Νοτιοκορεάτισσες αθλήτριες του μπάντμιντον την προσπάθειά τους να επιλέξουν αντίπαλο για τη συνέχεια, αφού χτες η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος τις απέκλεισε από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων το δίδυμο από την Κίνα με τις Γιου Γιανγκ και Βανγκ Ξιαολί, άρχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, διαμορφώνοντας αποτέλεσμα με σκοπό να αποφύγει στις διασταυρώσεις τις ομάδες από τη Νότια Κορέα.

Λίγο μετά, ήρθαν οι αθλήτριες Ν. Κορέας, Γιουνγκ Κιουνγκ - Κιμ Χα Να και Χα Για - Κιμ Μιν Γιουνγκ και άρχισαν εμφανέστατα να πετούν το «φτερό» στο φιλέ. Το ίδιο έκαναν και οι Ινδονήσιες Μεϊλιάνα Ζουαχάρι και Πόλι Γκρεϊσια.

Οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα και έκαναν παρατηρήσεις, ενώ το κοινό αποδοκίμαζε, αλλά οι οκτώ αθλήτριες αδιαφορούσαν και στο τέλος οι προπονητές τους κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο.

Το θέμα φυσικά πήρε διαστάσεις και η Παγκόσμια Ομοσπονδία μετά από έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε να τις αποκλείσει από τους Αγώνες, όπως δήλωσε στέλεχος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και μετέδωσε λίγο αργότερα το BBC.

Η ΔΟΕ εξήγησε πως δεν απέκλεισε τις αθλήτριες, αλλά πως αυτές «κόπηκαν» από την ομοσπονδία τους και απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις για να κλείσει το θέμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ