Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σε μέτρια επίπεδα

Στα ημιτελικά του αγωνίσματός της επρόκειτο να αγωνιστεί χτες βράδυ η Νόρα Δράκου

Associated Press

Στα ημιτελικά του αγωνίσματός της επρόκειτο να αγωνιστεί χτες βράδυ η Νόρα Δράκου
Από την κολύμβηση ήρθε η πιο ξεχωριστή εμφάνιση για τις ελληνικές συμμετοχές στη χτεσινή μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων αφού η Νόρα Δράκου κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 50 μ. ελεύθερο. Αντίθετα, οι επιδόσεις στα υπόλοιπα αγωνίσματα κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα.

Στην κολύμβηση η Νόρα Δράκου κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά (αναμενόταν να αγωνιστεί χτες βράδυ) κατακτώντας την 4η θέση στην προκριματική της σειρά με χρόνο 25.13. Ο χρόνος της ήταν ο 13ος από όσες συμμετείχαν στα ημιτελικά.

Στην ίδια σειρά έτρεξε και η Νέρι Νιανγκουάρα, η οποία όμως πήρε την 6η θέση με 25.40, χρόνος που δεν της έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αφού κατετάγη συνολικά στην 21η θέση.

ΣΤΙΒΟΣ: Μέτρια πρεμιέρα

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε η πρεμιέρα των Ελλήνων αθλητών-τριών στο στίβο. Στα 400 μ. με εμπόδια των ανδρών ο Περικλής Ιακωβάκης επηρεασμένος και από τον πρόσφατο τραυματισμό του δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του αγωνίσματος και αποκλείστηκε στα προκριματικά. Ηταν 5ος στη σειρά του με επίδοση 50.27 που τον κατέταξε στην 32η θέση από τους 50 που συμμετείχαν.

Στην 5η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον τελικό της σφυροβολίας αφού με καλύτερη βολή στα 67,19 έμεινε μακριά από το όριο πρόκρισης που ήταν τα 78 μ. Ο ίδιος αθλητής μιλώντας στη ΝΕΤ ανακοίνωσε την απόφασή του πλέον να σταματήσει από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Απογοητευτική ήταν η παρουσία για την Αθανασία Πέρρα και την Νίκη Πανέττα στον προκριματικό του τριπλού όπου δεν κατάφεραν να προκριθούν. Η Νίκη Πανέττα, αγωνιζόμενη στον α' όμιλο, είχε δύο έγκυρα άλματα, στα 13,66 μ. και στα 13,63 μ., και ήταν 10η στον όμιλό της και 24η στο σύνολο. Η Αθανασία Πέρρα είχε δύο άκυρα άλματα και το τρίτο στα 11,93 μ. καθώς το άφησε κατά την εξέλιξή του.

Στο έπταθλο δεν ήταν καλό το ξεκίνημα της Σοφίας Υφαντίδου αφού μετά την ολοκλήρωση των δυο πρώτων αγωνισμάτων ήταν στην 32η θέση με 1.834 βαθμούς. Η Ελληνίδα αθλήτρια αν και τα πήγε καλά στα 100 μ. με εμπόδια αφού ήταν 4η θέση στη σειρά της με 13.82 εντούτοις στο ύψος δεν τα πήγε καλά μένοντας στο 1,68.

Τη 13η επίδοση στο α' προκριματικό γκρουπ της σφαιροβολίας και την 25η συνολικά σημείωσε ο Μιχάλης Σταματόγιαννης και φυσικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Ο Ελληνας πρωταθλητής είχε καλύτερη βολή στα 19,24 (18,67 στην πρώτη προσπάθεια, άκυρος στη δεύτερη), αλλά δεν ήταν αρκετό.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: 9οι οι αδελφοί Γκουντούλα

Την 9η θέση στη γενική κατάταξη της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου κατέλαβαν οι αδελφοί Γκουντούλα, Απόστολος και Νίκος. Στο «μικρό τελικό» (θέσεις 7-11), οι Ελληνες κωπηλάτες τερμάτισαν 3οι σε σύνολο πέντε πληρωμάτων με επίδοση 6.53.69.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ