Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ
Η μεγάλη ώρα για τα ελληνικά κουπιά

Ετοιμες για μια θέση στο βάθρο έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι είναι οι Γιαζιτζίδου/Τσιάβου στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Ετοιμες για μια θέση στο βάθρο έχουν δείξει μέχρι σήμερα ότι είναι οι Γιαζιτζίδου/Τσιάβου στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Η μεγάλη ώρα για τα ελληνικά κουπιά έφτασε σήμερα το μεσημέρι αφού δύο πληρώματα θα αγωνιστούν σε αντίστοιχους τελικούς.

Πρώτοι στη μάχη θα μπουν οι άνδρες στην τεράκωπο άνευ πηδαλιούχου, στον υγρό στίβο της λίμνης του Ιτον που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο. Το πλήρωμα αποτελείται από τους Στέργιο Παπαχρήστο, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Χρήστου. Ο τελευταίος δηλώνει για τον σημερινό τελικό (13.30 ΕΤ1): «Εδώ που φτάσαμε ήδη είναι μια μεγάλη επιτυχία. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Αντίπαλες ομάδες θα είναι οι: Γερμανία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Ολλανδία.

Οι προσδοκίες για το άλλο πλήρωμα, αυτό των γυναικών, που θα αγωνιστεί στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (13.50 ΕΤ 1) είναι μεγαλύτερες. Και αυτό το γνωρίζουν καλά τα δυο κορίτσια, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Η πρώτη επισημάνει: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Στον ημιτελικό κάναμε κάποια λάθη τα οποία όμως μπορούμε να τα διορθώσουμε», για να συμπληρώσει η παρτενέρ της: «Αν αγωνιστούμε όπως μπορούμε, γιατί όχι να είμαστε και μέσα στα μετάλλια. Σίγουρα όμως, όπως είπε και η Αλεξάνδρα, πρέπει να βελτιώσουμε το τελευταίο κομμάτι στην κούρσα».

Στον τελικό θα βρουν απέναντί τους τα πληρώματα των: Αυστραλίας, Μ. Βρετανίας, Κίνας, Δανίας και Γερμανίας.

Σημαντικός είναι ο σημερινός αγώνας για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, αφού αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ισπανίας (16.10 ΕΤ 3), εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του ολυμπιακού τουρνουά.

Πάντως η Εθνική μας έχει μια ακόμη ευκαιρία τη Δευτέρα στον αγώνα με την Αυστραλία.

Αύριο στη μάχη του στίβου έχουμε στον τελικό του μαραθωνίου την Κωσταντίνα Κεφαλά και στο ύψος των ανδρών στα προκριματικά τον Κώστα Μπανιώτη.

ΣΗΜΕΡΑ

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ (17.30 ΕΤ 1): Στο δεύτερο γκρουπ θα αγωνιστεί στα 94 κιλά ο Δαυίδ Καβελασβίλι.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (14.00-16-00 ΕΤ1): Οι ελληνικές συμμετοχές την 8η μέρα των αγώνων: Ανδρες: ΛΕΪΖΕΡ: Βαγγέλης Χειμώνας, 470: Παναγιώτης Καμπουρίδης - Στάθης Παπαδόπουλος, RSX: Βύρων Κοκκαλάνης, Γυναίκες: ΛΕΪΖΕΡ ΡΑΝΤΙΑΛ: Αννα Αγραφιώτη, RSX: Αγγελική Σκαρλάτου.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ (12.00 ΕΤ 1): Στα προκριματικά του σπριντ θα αγωνιστεί ο Ζαφείρης Βασιλάκης.

ΣΤΙΒΟΣ (12.00-15.45, 20.30-24.00 ΝΕΤ):

Στο έπταθλο συνεχίζει η Σοφία Υφαντίδου με μήκος, ακοντισμό και ολοκληρώνει με τα 800 μέτρα. Στα προκριματικά του επί κοντώ γυναικών έχουμε τις Νικόλ Κυριακοπούλου, Κατερίνα Στεφανίδη και Στέλλα Λεδάκη. Ακόμη στα 20χλμ. βάδην ανδρών θα είναι ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

ΑΥΡΙΟ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: (14.00-16.00 ΕΤ1) Οι ελληνικές συμμετοχές στην 9η μέρα των αγώνων: Ανδρες: 49er: Διονύσης Δήμου - Μιχάλης Πατεινιώτης, ΣΤΑΡ αγώνας μεταλλίων: Αιμίλιος Παπαθανασίου - Αντώνης Τσότρας, ΦΙΝ αγώνας μεταλλίων Γιάννης Μιτάκης, RSX: Βύρων Κοκκαλάνης. Γυναίκες: RSX Αγγελική Σκαρλάτου.

ΣΤΙΒΟΣ (12.00-15.45, 20.30-24.00 ΝΕΤ):

Οπως προαναφέραμε στο μαραθώνιο γυναικών θα έχουμε την Κωνσταντίνα Κεφαλά στη 1.00 το μεσημέρι ενώ στις 21.05 ο Κώστας Μπανιώτης στα προκριματικά του ύψους.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (17.00 ΕΤ 1):

Θα αγωνιστεί το ντουέτο στο τεχνικό πρόγραμμα με την Δέσποινα Σολωμού και την Ευαγγελία Πλατανιώτη.

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (14.00-17.00 ΕΤ 1): Οι ελληνικές συμμετοχές την 10η μέρα των αγώνων: Ανδρες: 470: Παναγιώτης Καμπουρίδης - Στάθης Παπαδόπουλος, ΛΕΪΖΕΡ αγώνας μεταλλίων Βαγγέλης Χειμώνας, 49er: Διονύσης Δήμου - Μιχάλης Πατεινιώτης. Γυναίκες: ΛΕΪΖΕΡ ΡΑΝΤΙΑΛ αγώνας μεταλλίων Αννα Αγραφιώτη.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (21.00 ΕΤ 1): Στα προκριματικά από αναπηδητήρα 3μ. θα αγωνιστεί ο Στέφανος Παπαρούνης.

ΠΟΛΟ (13.20 ΕΤ 3): Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του τουρνουά.

ΣΤΙΒΟΣ (20.30-24.00 ΝΕΤ): Στον πρώτο γύρο των 200μ. θα αγωνιστεί η Μαρία Μπελιμπασάκη.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (17.00 ΕΤ 1): Θα αγωνιστούν πάλι η Δέσποινα Σολωμού και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο ντουέτο του ελεύθερου προγράμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ