Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιώργο Τέλιο

Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο κομμουνιστή Γιώργο Τέλιο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης αγωνιστικών ημερών, σε ηλικία 94 ετών, είπαν πλήθος συναγωνιστές, σύντροφοι, και φίλοι, την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Παναγιώτη Σπήλιο και αντιπροσωπεία του παραρτήματος Λάρισας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Τον επικήδειο εκφώνησε ο Στέλιος Μπάρμπας, γραμματέας της ΚΟΒ Αγ. Αθανασίου του ΚΚΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο σύντροφος Τέλιος ήταν από εκείνους τους λαϊκούς αγωνιστές που με ανιδιοτέλεια δίνουν όλο τους τον εαυτό στην υπόθεση της εργατικής τάξης. Γεννήθηκε το 1918, το 1940 πολέμησε στα βουνά της Αλβανίας τους Ιταλούς εισβολείς. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1942, κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ και ήταν υπεύθυνος στον 3ο λόχο Αντιχασίων και ύστερα στην Εθνική Πολιτοφυλακή. Μαχητής του ΔΣΕ μέχρι και τη σύλληψή του το 1947. Στη συνέχεια φυλακές και εξορία. Γιούρα, Μακρόνησος, Τρίκερι, Ακροναυπλία, Αβέρωφ, Κέρκυρα, Τρίκαλα ήταν μερικοί από τους τόπους που "τίμησε" με την παρουσία του. Ατσαλώθηκε και υπερασπίστηκε το ΚΚΕ μέσα από τις σκληρές αυτές μάχες, αλλά και στα πιο σύγχρονα χρόνια στις πιέσεις μετάλλαξης που δεχόταν το Κόμμα. Σταθερός , αταλάντευτος, αλλά και αισιόδοξος πάντα παρών μέχρι πριν λίγους μήνες σε κάθε πορεία, συγκέντρωση, στην οργανωμένη δράση. Σύντροφε, είμαστε περήφανοι που περπατήσαμε μαζί σου. Στα βήματά σου πατάμε, γινόμαστε δυνατότεροι. Οπως έλεγες "τα ιδανικά δε νικιούνται, μένουν να εκπληρωθούν. Ο αγώνας συνεχίζεται ως τη νίκη, που θα είναι ο σοσιαλισμός"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ