Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
«Εμπλοκή» του Ισραήλ στην επίθεση στο Σινά

ΚΑΪΡΟ.-- Τις σορούς έξι ενόπλων που σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων με την Αίγυπτο παρέδωσαν χτες νωρίς το πρωί στην Αίγυπτο Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Λίγες ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε στο ανατολικό Κάιρο η στρατιωτική κηδεία των 16 Αιγύπτιων συνοριοφυλάκων που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες ενόπλων το βράδυ της Κυριακής στο μεθοριακό φυλάκιο Κερέμ Σαλόμ. Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, μίλησε για εμπλοκή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στην αιματηρή επίθεση της Κυριακής στην ισραηλινο-αιγυπτιακή μεθόριο. Οπως δήλωσε, ο Χανίγια, το Ισραήλ ευθύνεται «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε «προκειμένου να ενοχλήσει τη νέα αιγυπτιακή ηγεσία και να δημιουργήσει προβλήματα στα σύνορα με σκοπό να πληγούν οι προσπάθειες για τον τερματισμό του (ισραηλινού) αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας». Μάλιστα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από έκτακτη σύσκεψη της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα σημειώνεται ότι «κάθε επίθεση κατά της ασφάλειας της Αιγύπτου έχει στόχο την ασφάλεια των Παλαιστινίων»...

Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός στη Δυτική Οχθη, Σαλάμ Φαγιάντ, πρότεινε να διεξαχθούν σύντομα οι παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές και να μην αναμένουν την επίτευξη σχετικής συμφωνίας με τη Χαμάς στη Γάζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ