Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΛΕΜΟΝΙΑ»
Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Λεμονιά (ΜΕΚ, ΒΕΚ, ΜΕΚ-ΜΑΡΜ, ΣΥΝ-ΠΡΟ) στη συγκέντρωση που οργάνωσε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», όπου έγινε συζήτηση για τους τρόπους διεκδίκησης και διασφάλισης των δεδουλευμένων αποδοχών καθώς και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί και νέα συγκέντρωση, στην οποία θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την οργάνωση της αγωνιστικής διεκδίκησης, ενώ, παράλληλα, θ' ακολουθείται και η νομική οδός διεκδίκησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του ομίλου είχαν προχωρήσει, την περασμένη άνοιξη, σε απεργία διαρκείας - κράτησε 50 μέρες, με καθημερινές σκληρές μάχες για την περιφρούρησή της - διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους τεσσάρων και πλέον μηνών και άλλων οφειλών. Κάτω από αυτή την αγωνιστική εργατική πίεση, η εργοδοσία δέχτηκε να υπογράψει συμφωνία με το Συνδικάτο που προέβλεπε ότι μέχρι τις 30 Ιουλίου θα είχαν εξοφληθεί σε όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων όλες οι οφειλόμενες αποδοχές.

Ομως, ο εργοδότης, όχι μόνο δεν τήρησε τη συμφωνία, αλλά συνέχισε να μην πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα ν' αυξηθούν τα οφειλόμενα και να έχουν φτάσει στις 350.000 ευρώ συνολικά και ο καθένας από τους 80 εργάτες να αντιμετωπίζει, πλέον, σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης.

Στη συγκέντρωση, στην οποία μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Κ. Στεργίου, παραβρέθηκε ο νομικός σύμβουλος του Συνδικάτου, Αγις Παπαστεργίου, ο οποίος και ενημέρωσε λεπτομερώς τους εργαζόμενους για τη νομική υφή του ζητήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ