Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μη γίνει καμιά απόλυση στο ξενοδοχείο «Παλαιοκαστρίτσα»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα την ανάγκη να μη γίνει καμιά απόλυση και να ανακληθούν αυτές που έχουν ήδη γίνει στο ξενοδοχείο «Παλαιοκαστρίτσα» στην Κέρκυρα, κατέθεσε το ΚΚΕ.

Αναλυτικά, στην Ερώτηση που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Ν. Μωραΐτης, Χρ. Κατσώτης και Ν. Καραθανασόπουλος, επισημαίνεται:

«Με την πλέρια στήριξη της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας γενικεύουν την επίθεσή τους απέναντι στους ξενοδοχοϋπάλληλους. Προσπαθούν να μειώσουν μισθούς, να τσακίσουν εργασιακά δικαιώματα με απειλές, εκβιασμούς τρομοκρατία και εκδικητικές απολύσεις.

Καθημερινά στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας δίνεται μάχη να επιβάλλουν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Στον όμιλο ΑΚΟΥΙΣ με προσπάθεια υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης και τρομοκρατία των εργαζομένων, στον όμιλο ΛΟΥΗΣ με εντατικοποίηση και γραπτές επιπλήξεις, και τώρα στο ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ με την προαναγγελία ομαδικής απόλυσης 6 εργαζομένων. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο ο πραγματικός λόγος της ομαδικής απόλυσης είναι γιατί οι εργαζόμενοι είχαν το «θράσος» να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητώντας να μη γίνει καμία μείωση μισθών, να διορθωθούν οι μισθοί τους κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο οι οποίοι τους καταβλήθηκαν με «λάθη», να παίρνουν τα ρεπό τους και να ζητήσουν να μην αλλάξουν ειδικότητα κάποιοι από αυτούς.

Στην Κέρκυρα οι ξενοδόχοι θησαυρίζουν με αυξημένες πληρότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο όταν είναι να μιλήσουν για μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων επικαλούνται την κρίση».

Μετά τα παραπάνω οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση, να ανακληθούν αυτές που έχουν γίνει και να προστατευτούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ