Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΚΡΙΣΗ

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε χθες επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη φέτος και το 2013, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχυ για το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή (...) Εκτιμά ότι πλέον η ύφεση φέτος θα είναι βαθύτερη και η προβλεπόμενη ανάκαμψη το 2013 πολύ πιο ασθενική (...) Η ανεργία αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και το 2013 (...) Στο πλαίσιο αυτό συστήνεται στις κυβερνήσεις των προβληματικών χωρών να δείξουν κουράγιο και να αντιμετωπίσουν τα "ισχυρά λόμπι" και τις "προνομιούχες ομάδες" (...) Υπογραμμίζει ότι απαιτείται περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας σε Ισπανία και Ελλάδα έστω και αν οι μειώσεις που έχουν συντελεστεί έως τώρα διόλου δεν έχουν συμβάλει στην τόνωση της απασχόλησης» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΚΡΙΣΗ: «Η αύξηση της ανεργίας είναι αποτέλεσμα της βαθιάς και μακράς ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία από το 2008 η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2013» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: «Η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι η έκρηξη της ανεργίας ως αποτέλεσμα της διάλυσης των εισοδημάτων και της ζήτησης, αλλά και της έλλειψης αναπτυξιακών στόχων, συχνά αποδεικνύεται αγχόνη για τους κυβερνώντες, καθώς ενεργοποιεί την κοινωνική αυτοσυντήρηση (...) Η ανεργία μπορεί να αποδειχτεί θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ: «Εχει τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο αξίωμα στο υπουργείο Οικονομικών (...) Είπε στον πρωθυπουργό ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν "χαρατσωθεί" υπερβολικά όσοι λαμβάνουν μεσαίες και υψηλές συντάξεις, εν αντιθέσει με τους χαμηλοσυνταξιούχους. Και στην εμφανή απορία του Σαμαρά για το νόημα της παρατήρησης συμπλήρωσε ότι "οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ εισφορές" υπονοώντας ότι αυτό αδικεί τους υπολοίπους. "Θα ήθελα να μου τα στείλετε αυτά τα στοιχεία" είπε ο πρωθυπουργός» (η καταγραφή στα ΝΕΑ).

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ: «Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε παραδοσιακούς πολιτικούς που μας εκπλήσσουν θετικά. Παράδειγμα ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα στην εξαιρετικά δύσκολη θέση που κατέχει» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ