Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Σε ύφεση η φωτιά στην Ουρανούπολη. Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη ήταν, μέχρι αργά χτες το βράδυ, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κουρουκλάτα της Κεφαλονιάς. Οι φλόγες κινούνταν μακριά από κατοικημένες περιοχές και στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καθώς και ένα ελικόπτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 10 μέρες είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χωριό Φάρσα, το οποίο απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τη χτεσινή πυρκαγιά.

Σε ύφεση ήταν η φωτιά στο Αγ. Ορος. Μετά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστών και εθελοντών για πέντε μέρες, τα μέτωπα συνέχισαν να καίνε δασική έκταση μέσα σε χαράδρες. Διάσπαρτες, για τυχόν αναζωπυρώσεις, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στρατιώτες και εθελοντές.

Σύντομα, επίσης, τέθηκαν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν προχτές, σε Μαρίτσα Ρόδου και Λάκκα στο Σοφικό Κορινθίας.

Χτες, αναμενόταν να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στις περιοχές της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά της περασμένης βδομάδας. Μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις της Περιφέρειας κάνουν λόγο για 35.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών να έχουν καεί από τις φλόγες ενώ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, ξεκίνησε η διαδικασία ενίσχυσης των πληγέντων με τη χορήγηση προνοιακού επιδόματος που φτάνει τα 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό. Επίσης, χτες, αναμενόταν να ξεκινήσουν και οι καταγραφές των καταστροφών στη Χαλκιδική.

Ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο αφέθηκε ο 45χρονος που κατηγορείται για την πρόκληση της φωτιάς από αμέλεια στην Αρκαδία.

  • Υψηλός και σήμερα είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά σε Ρόδο και Κω, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ