Παρασκευή 9 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ασπόνδυλη... πολιτική

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Η κυβέρνηση με την πολιτική της έδωσε αφορμή στην Κομισιόν να εντάξει την Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια και να δημιουργηθούν επιπρόσθετα προβλήματα στον κλάδο της βοοτροφίας. Το θέμα αυτό θίγει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, καλώντας τον υπουργό Γεωργίας να δώσει εξηγήσεις.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ τονίζονται τα παρακάτω: «Με πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής της ΕΕ επιβλήθηκε η αφαίρεση ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης των βοοειδών που σφάζονται σε ηλικία άνω των 12 μηνών στις "υψηλού κινδύνου" για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια χώρες - μέλη της ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, ενώ εξαιρούνται τρεις χώρες (Αυστρία, Σουηδία, Φιλανδία).

Η κατάταξη της χώρας μας στην κατηγορία των χωρών υψηλού κινδύνου έγινε σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό των Ευρωπαίων κτηνιάτρων, επειδή η Ελλάδα, δηλαδή το υπουργείο Γεωργίας, μοναδική στο σύνολο των 15 χωρών - μελών της ΕΕ, δεν κατέθεσε στοιχεία για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια στην αρμόδια επιστημονική συντονιστική επιτροπή».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας γιατί δεν κατέθεσε στην αρμόδια επιστημονική συντονιστική επιτροπή τα αναγκαία στοιχεία, όταν ζητήθηκαν, και τι ενέργειες θα κάνει για να επανακριθεί η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ