Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεχωριστή μουσική βραδιά

Χρήστος Λεοντής - Λάκης Χαλκιάς
Χρήστος Λεοντής - Λάκης Χαλκιάς
Ο Χρήστος Λεοντής, ανοίγει, την Τετάρτη 22 Αυγούστου, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» στα Βριλήσσια (9 μ.μ.), το 23ο Φεστιβάλ Βριλησσίων που οργανώνει κάθε χρόνο ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Οργανισμός τού Δήμου (είσοδος 10 ευρώ).

Ο δημιουργός που εδώ και πέντε δεκαετίες πορεύεται με ταλέντο, ήθος και σεμνότητα, έχει αφήσει το ευδιάκριτο στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι, αλλά και στη μουσική για το θέατρο, το αρχαίο δράμα, τον κινηματογράφο. Η αυλαία της δημιουργικής του πορείας άνοιξε στις 12 του Μάρτη 1963, όταν στο κατάμεστο «Ακροπόλ», στη συναυλία του Συλλόγου Φίλων Ελληνικής Μουσικής, ο Μ. Θεοδωράκης «σύστηνε» στο κοινό τούς δύο νεαρούς δημιουργούς Χρήστο Λεοντή και Μάνο Λοΐζο. Από τότε η δημιουργική του συνάντηση με τη μεγάλη ποίηση πρόσφερε κορυφαία τραγουδιστικά έργα. Ο λυρισμός του ταλαντούχου δημιουργού βρήκε απήχηση με τη μελοποίηση των στίχων του Νερούντα και του Λόρκα, ενώ η δύναμη της μουσικής του έδεσε αρμονικά με την ποίηση του Ρίτσου. Ο Χρήστος Λεοντής σε μια μεγάλη και εφ' όλης της ύλης λαϊκή συναυλία θα παρουσιάσει παλαιότερα και αγαπημένα τραγούδια του, από τους κύκλους τραγουδιών «Καταχνιά», «Ανάσταση ονείρων», «Παραστάσεις», «Αχ έρωτα», «Ερωτας Αρχάγγελος», «Καπνισμένο τσουκάλι» κλπ. - μια μουσική διαδρομή πενήντα χρόνων, αλλά και νέα τραγούδια του σε πρώτη εκτέλεση. Τραγούδια διαχρονικά, άμεσα και... άκρως επίκαιρα.

Συνοδοιπόροι σ' αυτή τη διαδρομή είναι οι ερμηνευτές Λάκης Χαλκιάς, Ιωάννα Φόρτη, Πάνος Μπούσαλης και Γιώργος Καλογήρου που με μοναδικό, ευαίσθητο και άμεσο τρόπο ερμηνεύουν τα τραγούδια του συνθέτη, αλλά και η υπέροχη λαϊκή ορχήστρα του Χρήστου Λεοντή, που την αποτελούν πρώτης γραμμής σολίστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ