Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πρέσπες 2012»

Το Φεστιβάλ «Πρέσπες» συμπληρώνει 24 χρόνια και οι εκδηλώσεις θα γίνουν φέτος στις 24, 25 και 26 Αυγούστου.

Στις 24 Αυγούστου: (Μέγαρο Εξάρχου, 20.30 μ.μ.) Πνευματική εκδήλωση με θέμα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Φλώρινας. Μιλούν: Γιώργος Αναστασιάδης - καθηγητής Νομικής ΑΠΘ, Πάνος Θεοδωρίδης - συγγραφέας, Λάμπρος Λιάβας - καθηγητής μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θα επακολουθήσει συναυλία με τον Αντώνη Καλογιάννη σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση του Μανώλη Αναγνωστάκη.

Στις 25 Αυγούστου: (Αγιος Αχίλλειος, 21.00 μ.μ.) Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την εμπειρία πέντε συναυλιών που έχει δώσει και η Αλκηστις Πρωτοψάλτη με την εμπειρία των δικών της τριών συναυλιών θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα δεμένο με την Πρέσπα, με ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Στις 26 Αυγούστου: (Νέα Πλατεία Φλώρινας ,21.00 μ.μ.) Θα παρουσιαστεί η παράσταση «Αναζητώντας τον ΑΤΤΙΚ». Μουσική έρευνα: Λάμπρος Λιάβας. Σκηνοθεσία - χορογραφία: Σοφία Σπυράτου. Ιντερμέδια: Γιάννης Ξανθούλης. Μουσική διεύθυνση: Θοδωρής Κοτεπάνος. Παίζουν: Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ακης Σακελαρίου, Νίνα Λοτσάρη, Αγγελος Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ο Αρης Δημοκίδης, συγγραφέας παιδικών βιβλίων θα γράψει «Το παραμύθι της Φλώρινας» αυτοσχεδιάζοντας με παιδιά της πόλης. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ