Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«Ευνοϊκές» ρυθμίσεις στη φορο-ληστεία

Στις συνθήκες της άγριας λιτότητας, του σφαγιασμού μισθών και συντάξεων, και του αδειάσματος της τσέπης των εργαζομένων με κάθε τρόπο, «προσαρμόζεται» ο φορο-εισπρακτικός μηχανισμός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με προφανή στόχο να ξεπουπουλιάσουν την κότα (τα λαϊκά στρώματα), με όσο το δυνατό ανώδυνο τρόπο.

Με δεδομένο, ότι εκκρεμούν ακόμα, η είσπραξη της α' δόσης από το χαράτσι στα ακίνητα, καθώς πολλοί αρνήθηκαν να το καταβάλουν, τη στιγμή που κατέφθασε και το «μπουγιουρντί» με το φόρο εισοδήματος του 2011, ενώ παράλληλα ξεκινά αυτές τις ημέρες και η νέα αποστολή, με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καταβολής σε 5 δόσεις του φόρου στα ακίνητα για το 2012, οι «αστέρες» του υπουργείου Οικονομικών, σκέφτηκαν να... διευκολύνουν τους φορολογούμενους στην αποπληρωμή των δόσεων.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του συγκεκριμένου υπουργείου, ρυθμίζονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων, ανεξάρτητα από το συνολικό ποσό της οφειλής.

Στα πλαίσια της ρύθμισης, ο φορολογούμενος θα μπορεί: α) να εξοφλήσει το σύνολο του χρέους εφάπαξ με διαγραφή κατά 100% των προσαυξήσεων, β) με την εξόφληση του ποσού της οφειλής σε 45 μηνιαίες δόσεις και διαγραφή του 50% των προσαυξήσεων φόρου. Μόνο που στη δεύτερη αυτή περίπτωση, η ρύθμιση θα εμφανίζεται να ξεκινά από τον Οκτώβρη του 2010 (!) με αποτέλεσμα, αν κάποιος ενταχθεί σε αυτή τον Αύγουστο, θα πρέπει να καταβάλει σωρευτικά τις πρώτες 22 δόσεις και να εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό στις εναπομείνασες 23 δόσεις. Η ελάχιστη μηνιαία δόση, ορίζεται στα 100 ευρώ.

Εναλλακτικά, θα μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του σε 48 μηνιαίες δόσεις, αλλά στην περίπτωση αυτή, δεν προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων, οι οποίες θα πρέπει να καταβληθούν στο σύνολό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ